Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 08:17 h

Iniciem el cicle de xerrades 'Maternem a Abrera' per a famílies amb nadons de 0-2 anys

Demà dimecres, 21 d'abril, obrirem les inscripcions telemàtiques a les 12 h

20/4/2021

Des de l'Ajuntament d'Abrera iniciem un cicle de xerrades anomenat “Maternem a Abrera” per a dones embarassades i famílies amb nadons de 0-2 anys. La primera trobada sota el títol “Mare i dona, és el que sóc” de la mà de Marina Rinaldi, Doula i experta en lactància materna és el proper dimarts 4 de maig a les 17.30 h a la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17).

Davant la declaració d’Estat d’Alarma per coronavirus SARS-CoV-2, des de l’Ajuntament d’Abrera tot mantenint el seu ferm compromís de vetllar per les famílies, les dones i la infància i de garantir l’atenció, el suport i l’acompanyament en totes les seves etapes i necessitats, vam engegar el projecte de “Maternar en temps de confinament”.

 

Aquest projecte naixia per tal d’oferir cobertura i donar resposta a les necessitats de les maternitats que aquesta situació excepcional va generar. Arrel de l’èxit de participació de dones i famílies, des de la Regidoria d’Infància i la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ seguim apostant per cuidar del maternatge i garantir el benestar de les mares i llurs nadons amb un acompanyament professional.

 

Acompanyar les famílies

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha destacat que des de la Regidoria d’Infància i conjuntament amb la d’Igualtat, després de la bona acollida del programa Maternem en temps de confinament, seguim adaptant les activitats per a les famílies que estan esperant l’arribada d’un nou fill o filla. L’objectiu és acompanyar les nostres famílies en aquests moments de preparació i d’embaràs; així com també, de rebuda i primers mesos de vida del nadó. Us animem a participar d’aquest format que hem adaptat seguint totes les mesures de seguretat i acomplint amb les recomanacions davant la situació generada per la Covid”.

 

La regidora d'Igualtat, Montse Navarro, ha comentat que" des de la Regidoria d'Igualtat, conjuntament amb la Infància, apostem per acompanyar les dones i la maternitat en el moment de benvinguda d'un nadó a la família. Enguany, hem adaptat el format virtual de l'anterior edició a unes xerrades presencials, amb totes les mesures de seguretat perquè les famílies puguin compartir experiències, inquietuds i vivències de la proximitat".

 

Maternem a Abrera!

“Mare i dona, és el que sóc” és la primera proposta del Maternem a Abrera d'enguany, emmarcada en el mes en què se celebra el Dia Mundial de l’Acció per la Salut de les Dones, i que consisteix en una trobada d’acompanyament per a dones embarassades i amb nadons de 0-2 anys, on compartir i posar en comú les experiències i processos vitals que concerneixen les dones des de l’etapa de l’embaràs, part, postpart i durant tota la maternitat. És un espai d’autocura amb l’objectiu de fer xarxa entre dones que des de la seva vivència individual, es trobaran amb l’acollida col·lectiva d’experiències que son universals i que se’n deriven del fet de ser mares i dones en una societat que cal que aposti per posar en el centre les cures donant el valor que aquestes tenen en l’avui i en el demà. Un espai on acollir sense judicis les possibles pors, el sentiment de culpa, els dubtes i les dificultats, tot relaxant-les i integrant-les en la nova etapa que està per venir amb un missatge empoderador i des de la sororitat femenina que ens uneix.

 

Podreu fer les vostres inscripcions des del dimecres 21 d’abril a les 12 h fent clic aquí.

 

ACTIVITATS PROGRAMADES:

El projecte “Maternem a Abrera” compta amb una programació anual on s’abordaràn diversos temes especialitzats amb propostes dirigides a dones embarassades i famílies amb nadons de fins a 2 anys.

 

Durant el mes de maig realitzarem dues trobades en dimarts, a les 17.30h. A partir de juny, les trobades seran en dimecres entre les 17.30 h i les 18.00 h a la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17).

 

Preneu nota!!

 

 • Dimarts 4 de maig a les 17.30 h. Mare i dona, és el que sóc de la mà de Marina Rinaldi, Doula i experta en lactància materna.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 21 d’abril a les 12.00 h.

 

 • Dimarts 25 de maig a les 17.30 h. L’alimentació complementària i BLW de la mà de Gemma López, experta en lactància i maternitat.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 12 de maig a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 16 de juny a les 18 hPrimers auxilis infantils de la mà de Bernat de Pablo, metge de família.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 2 de juny a les 12.00 h

 

 • Dimecres 22 de setembre a les 18 h. La son infantil de la mà de Gemma López, experta en lactància i maternitat.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 8 de setembre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 20 d’octubre a les 17.30 h. La lactància materna de la mà de Marina Rinaldi, Doula i experta en lactància.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 6 d’octubre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 17 de novembre a les 17.30 h. Ni rosa ni blau, per una educació no sexista a càrrec de Gemma Guillemón, assessora de lactància i porteig professional.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 3 de novembre a les 12.00 h.

 

 • Dimecres 1 de desembre a les 17.30 h. El valor del joc de la mà de Sílvia Marín, assessora de criança respectuosa.

Inscripció prèvia a partir del dimecres 17 de novembre a les 12.00 h.

 

Cal tenir en compte que aquesta programació podria veure's modificada en qualsevol moment davant possibles canvis en les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. L'aforament és limitat i des de l'Ajuntament d'Abrera garantim l'acompliment de totes les mesures higiènic-sanitàries necessàries per a gaudir de les activitats.

 

Famílies, recordeu que a l'hora de fer les inscripcions telemàtiques, cal tenir en compte:

 • Es podran inscriure a cada espai un màxim de 4 persones del mateix grup bombolla. Reserveu entrades per cada persona adulta i infants que assistiran a cada espai (un seient per cadascú/una).
 • L’accés es realitzarà amb entrada esglaonada en les següents franges horàries: 17.00 h, 17.10 h, i 17.20 h.
 • Si teniu cap dubte o incidència a l'hora de fer la reserva d'entrades gratuïtes, podeu adreçar-vos per email a actespublics@abrera.cat indicant el vostre D.N.I., nom i cognoms, telèfon de contacte i les reserves que es volen realitzar.
 • A l'entrada del recinte, caldrà presentar l'entrada en format digital o en paper mitjançant un codi QR que haureu rebut adjunt al correu. En tot moment, serà obligatori l'ús de mascareta, l'ús de gel hidroalcohòlic, i s'haurà de respectar la distància de seguretat entre persones.

 

Us animem que participeu i compartiu amb la resta de famílies que creieu que els podria interessar sumar-se a l’experiència.

 

A Abrera, maternem en família!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies