Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 28/09/2022 | 22:44 h
  • Entrevista a l'alcalde d'Abrera Jesús Naharro a Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Dimarts 28 de juliol. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades entorn la crisi sanitària de la COVID-19 i els diferents serveis municipals

28/7/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista d'aquest dimarts 28 de juliol dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, de la importància de seguir amb les mesures de seguretat establertes i d'altres qüestions de l'actualitat abrerenca.

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha repassat aquest dimarts 28 de juliol a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi, així com la posada en marxa de diferents serveis municipals i activitats, ha fet una especial incidència en la importància de seguir amb les mesures de seguretat establertes per tal de controlar els nous rebrots de coronavirus, i d'altres qüestions de l'actualitat en el nostre municipi.

 

Dades afectació Covid-19 a Abrera

Respecte a les darreres dades actualitzades de l'afectació de la Covid-19 al municipi d'Abrera, en primer lloc el nostre alcalde ha volgut remarcat que “la situació que estem tenint a Abrera és prou esperançadora. Només tenim 6 persones que estan fent un seguiment continu de la seva evolució de la malaltia".

 

També ha remarcat que "davant de les moltes proves PCR que es fan des del nostre ambulatori (es fan una mitja d’unes setanta setmanals), estem veient unes dades negatives, però el treball és molt positiu. S’estan fent bé les coses. Hem seguit, en tot moment, les recomanacions sanitàries per tal de poder minimitzar l’impacte i la difusió d’aquest virus. A Abrera les dades són bones i els serveis de l’ambulatori sanitari estan treballant i informant diàriament per tal de minimitzar l’impacte de l’expansió del coronavirus”.

 

Segons les darreres dades actualitzades, des del 12 de març a Abrera hi ha registrats un total de 119 casos positius i 149 més amb simptomatologia que no s'han comptabilitzat finalment com a positius, i a hores d'ara només tenim 6 casos positius que es troben a casa, per tant un total de 113 ja estan comptabilitzats com a recuperacions

 

Mesures de seguretat necessàries i indispensables

Quant a les mesures higiènic-sanitàries establertes, Naharro ha volgut remarcar en declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera que “ens hem de quedar amb aquests tres ítems: mascareta, distància de seguretat de dos metres i mig i higiene de mans (amb el gel hidroalcohòlic o aigua i sabó). És molt important tenir aquests paràmetres molt clars encara que sortim al carrer, ens retrobem amb la nostra gent. Hem de mantenir aquestes mesures de distància, hem de mantenir aquestes mesures higièniques i hem d'utilitzar sempre la mascareta. Hem de fer un esforç tot i l'etapa de calor, l'etapa estiuenca. Però hem de mantenir aquests paràmetres perquè són els millors elements per la contenció de la propagació d’aquest virus”.

 

Adaptació dels Serveis Municipals

Amb la represa de l'activitat abrerenca, això sí, amb totes les mesures de seguretat per tal de contenir la propagació de la Covid-19, diferents serveis municipals s'han adaptat per tal de continuar oferint a totes i tots els veïns i veïnes d'Abrera la seva activitat. Jesús Naharro, en aquest sentit, ha explicat que “ens adaptem amb planificació, ens adaptem amb previsió. Estudiem els hàbits que tenim en els nostres equipaments (l'Oficina d’Atenció Ciutadana, la Policia Local, el Servei d’Urbanisme o el de Serveis Socials; o també el nostre Casal o la Piscina). Planifiquem, juntament amb els nostres tècnics. S’ha d’avaluar, decidir com fer possible aquests serveis (els que tenim oberts i els que hem d’obrir de cara al setembre). Els estem planificant i els estem visualitzant amb el personal necessari i amb la tècnica necessària. I abocant els recursos per tal de poder restablir, de mica en mica, la normalitat en el nostre municipi”.

 

Planificació d'activitats i serveis de cara al setembre

Per a totes i tots és sabut que al setembre arrenquen al nostre municipi gran quantitat d'activitats, es reprenen diferents serveis, que durant l'estiu han fet les seves vacances. Aquest any la represa d'aquestes activitats i serveis sense dubte estaran marcades per les mesures de contenció per evitar la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, Jesús Naharro ha destacat que “al setembre és quan comencen les escoles, quan els nostres estudiants hagin d’anar a classe i les activitats extraescolars i el moviment associatiu esportiu d’Abrera han de començar a agafar una certa normalitat".

 

Seguidament ha explicat que "el que si sabem de ben segur, és que al setembre estarem preparats, serem curosos, haurem d’estar atents, com ara, a les normatives per tal de fer un exercici de contenció davant el coronavirus. I per això, totes les activitats que tirin endavant i que, mica en mica, es vagin obrint i vagin donant servei a la nostra ciutadania, es faran amb tot el rigor, amb tota la seguretat sanitària, per tal aquestes siguin un entreteniment i una diversió i no un lloc on poder estar en risc”.

 

Trasllat temporal del servei de pediatria

Respecte al trasllat temporal del servei de pediatria del nostre CAP d'Abrera, que des del dilluns 6 de juliol passat es troba ubicat primerament al consultori de Can Vilalba i a partir del dilluns 21 de setembre al Centre Polivalent del Rebato, el nostre alcalde ha explicat que en aquests moments “estem realitzant les obres al futur lloc on anirà la pediatria, que serà un lloc dins del municipi però completament aïllat de la dinàmica de l’ambulatori, i així es podrà garantir a tots els nens i nenes d’Abrera de 0 a 12 anys un servei especialitzat".

 

De cara al setembre, l'alcalde ha apuntat que "el nou servei de pediatria funcionarà al Centre Polivalent i, de ben segur, que tindran unes instal·lacions molt més acurades, ben diferenciades i que garantiran un servei tant pels/les professionals com pels veïns/nes del nostre municipi.”

 

Civisme i seguretat ciutadana

Seguidament l'alcalde abrerenc ha explicat als micròfons de Ràdio Abrera en què consisteix la Campanya del Silenci que per segon any consecutiu s'ha posat en marxa a Abrera per respectar el descans veïnal durant l’estiu: “és una campanya d’informació molt contundent per part de l’Ajuntament i una campanya presencial de la nostra Policia Local i de les incorporacions noves que té la nostra Policia Local, adreçada a informar, d’una forma amable, als veïns i veïnes que no tenen en consideració, en certs horaris de la nit, que hi ha gent que ha de descansar perquè al dia següent ha d’anar a treballar". 

 

Naharro ha tancat aquest tema explicant que "és molt important fer possible aquesta convivència entre l’oci de la gent que gaudeix de les seves vacances merescudes i el seu descans merescut, però també conviure amb la gent que ha de matinar per complir les seves obligacions”.

 

Activitats d'estiu per a tothom i amb totes les mesures higiènic-sanitàries pertinents 

Una de les activitats principals de l'estiu abrerenc és el nostre Casal d’Estiu, que enguany ha hagut d'adaptar-se per tal d'acollir als infants de manera segura. En aquest sentit, el nostre alcalde ha fet una valoració molt positiva del seu funcionament perquè “ha estat molt ben pensat, molt ben planificat. S’estudien tots els actes que fan tots els nens i nenes, mai coincideixen, tenen una mobilitat estudiada i s’han pres mesures de garantia per assegurar que pogués haver-hi un casal d’estiu dins de l’excepcionalitat que vivim. Aquest any, ha estat un casal segur i ben divertit! Els nostres fills i filles tenen aquesta capacitat d’adaptació, una capacitat d’adaptació al medi, i em consta que s’han portat molt bé. Les activitats han estat dissenyades per tal de poder viure un estiu més plàcid, més divertit i amb més color". 

 

Respecte a futures edicions d'aquest Casal d'Estiu, Naharro ha desitjat que de cara a l'any vinent, "amb una situació de normalitat, puguem atendre totes les demandes. Són prop de 1.000 nens i nenes que s’apunten cada any per poder viure un estiu de casal, un estiu a Abrera!”.

 

També ha parlat en la darrera entrevista de Ràdio Abrera del correcte funcionament de la Piscina Municipal d’Estiu destacant que "està completament preparada per acollir a les nostres famílies i que puguin gaudir d’una bona estona de piscina; per nedar, per refrescar-se i per compartir amb els éssers estimats. Això si, amb les mesures higienic-sanitàries, amb mascareta i la distància social que marca la normativa de les institucions”.

 

Missatge d'agraïment, responsabilitat i esperança 

El nostre alcalde, Jesús Naharro ha llançat un missatge d'agraïment i responsabilitat a tot el poble d'Abrera: "voldria agrair a tota la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobretot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisi sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies