Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 02/10/2022 | 14:02 h
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Dilluns 1 de juny. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

1/6/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, les fases del desconfinament i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme al nostre municipi.

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha repassat avui a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que en “total a Abrera hi ha comptabilitzats 84 casos positius, dels quals 29 a la residència de la gent gran Canigó”. També ha apuntat que, fins al moment, “a Abrera s'han realitzat uns 200 test PCR. A la residència de la gent gran en aquest només hi ha 8 casos confirmats i 2 persones hospitalitzades, i segons els resultats dels PCR han superat la malaltia 30 persones residents”. Segons el nostre alcalde, "són unes xifres alentidores, tot i que hem de lamentar la pèrdua de 16 persones a causa de la Covid-19, 13 d'elles a la residència, i des de l'Ajuntament donem el nostre suport i condol a les seves famílies i amics".

 

L'alcalde abrerenc també ha parlat dels dos acords plenaris adoptats a l'Ajuntament d'Abrera dijous passat, de forma conjunta per part de tots els grups municipals, per posar en marxa la reactivació socioeconòmica d'Abrera per front a les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus. En paraules del nostre alcalde,“és molt important aquesta unitat i punts que vam treballar conjuntament per portar-ho al ple i on destaquem una sèrie de mesures a nivell global on farem un treball molt directe per fer una reconstrucció socioeconòmica i cultural al nostre municipi. Les bases d’aquesta nova etapa que hem d’encetar i en les quals hem de fer un incís econòmic a la vessant social, d’ocupació i treballar perquè la gent més feble no pateixi les conseqüències d’aquesta crisi sanitària”.

 

També ha recordat el suport del consistori abrerenc a la plantilla de Nissan que “malauradament la companyia va anunciar el tancament de les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, que ocupa a 3.000 treballadors i treballadores de forma directa i més de 20.000 de forma indirecta. En aquest sentit a Abrera, on comptem als nostres polígons empresarials amb moltes empreses vinculades a la fabricació de components de l’automoció es veu afectada amb aquesta mesura que ha pres l’empresa japonesa i que té un impacte directe en el nostre municipi i per això manifestem el nostre suport i la total predisposició per dur a terme i facilitar la reactivació d’aquest sector que, malauradament, s’haurà de reconstruir davant aquesta situació”.

 

El nostre alcalde ha parlat dels canvis en la mobilitat que es produeixen des d'avui dilluns 1 de juny, per les modificacions a les regions sanitàries: “Tot i continuar en Fase 1, s'han unificat les regions sanitàries Metropolitana Sud a la qual pertany Abrera, Barcelona, i Metropolitana Nord. Així, des d'Abrera ens podem desplaçar a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès amb L'Hospitalet i Barcelona Ciutat inclosos, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. En canvi, no podem anar a l'Alt Penedés i el Garraf que des d'avui es troben en Fase 2”. També ha fet un recordatori a totes i tots els veïns i veïnes d’Abrera ja que es continuarà durant aquesta setmana a la Fase 1 i ha fet una valoració positiva de la primera setmana en aquesta  fase a Abrera, tot  i que s'han produït algunes petites aglomeracions de gent puntuals: “fem un balanç positiu perquè la gent ha entès que hi ha més permissibilitat en la mobilitat encara que els hàbits i les ganes d’arribar a la normalitat que tenim instal·lada a la memòria respecte a l’any passat per aquestes dates, però això és un procés que tindrà el seu temps d’assimilació. La gent entén cada cop més les recomanacions sanitàries però és cert que s’ha produït una major presència al carrer de la ciutadania i això ha provocat més massificació en cert punts dels nostres carrers, que la nostra Policia Local ha intervingut eficientment per informar degudament en aquests episodis de no respecte a la normativa”. Podeu consultar tots els detalls de la Fase 1 fent clic aquí.

 

D'altres temes que ha tractat el nostre alcalde a l'entrevista a Ràdio Abrera han estat l'ampliació del nombre de parades del mercat setmanal dels dimarts al 25% de les parades autoritzades ampliant també l'oferta de productes, no només d'alimentació. Per Naharro amb aquesta mesura “ampliem no només la gamma de productes d’alimentació si no que es podran instal·lar altres parades amb més productes. S’ha fet un sorteig per definir quins paradistes es podran instal·lar i ho faran de manera rotatòria. Estem estudiant la possibilitat de poder ampliar la superfície del mercat setmanal per acollir al major nombre de paradistes i oferir un ampli ventall de productes al nostre mercat setmanal”.

 

Quant a l'anàlisi que s'està realitzant des de l'Ajuntament, amb el suport de les famílies, de com es durà a terme la reobertura de l'Escola Bressol Municipal Món Petit permesa a la Fase 2, l’alcalde ha explicat que “estem analitzant la reobertura d’aquesta escola i hem enviat un qüestionari trucant a les famílies usuàries per conèixer la seva situació i dur a terme una correcta reorganització del centre. En aquest cas les mesures sanitàries que s’han de prendre ens obliguen a funcionar força diferent del que seria la forma habitual de fer-ho i no ens permeten atendre a la totalitat dels infants escolaritzats. No podem obrir un grup de nadons degut a la immaduresa del seu sistema immunitari i als grups de P1 i P2 ens permet només un màxim de 5 infants per aula. El que volem és atendre tota la demanda que tenim però si això no fos possible haurem de prioritzar els infants de famílies que es trobin en una situació socioeconòmica de major vulnerabilitat i els infants els quals els seus pares i mares necessitin del centre com a mesura de conciliació de la vida laboral i familiar”.

 

També ha parlat de les preinscripcions del Casal d'Estiu que és previst realitzar-lo durant el mes de juliol amb les mesures higienico-sanitàries determinades per les autoritats sanitàries i amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar i laboral de les famílies abrerenques: “serà un Casal completament diferent. Des de l’Ajuntament estem posant totes les nostres energies per poder oferir un únic Casal d’Estiu prenent mesures higienico-sanitàries completament excepcionals i amb places limitades amb control d’aforament i tenint sempre en compte la distància de seguretat necessària per a totes i tots els i les participants. L’Ajuntament subvencionarà, un any més, una gran part d’aquest cost per facilitar que les famílies puguin accedir a aquest servei. Enguany les dates previstes pel Casal d'Estiu són del dimecres 1 de juliol al divendres 31 de juliol, ambdós inclosos, en horari de 9 h a 13 h”.

 

Seguidament ha tractat el tema de les reunions periòdiques que mantenen alcaldes i alcaldesses de la comarca per estudiar i determinar com posar en marxa determinats serveis municipals com ara la piscina d'estiu o els equipaments municipals entre d’altres. En referència a aquest tema, Naharro ha explicat que “posem de manifest com pensem des dels municipis per fer front a l’obertura de les piscines municipals, els casals, les escoles bressol, les festes majors, uns serveis que hem de treballar per la ciutadania i cada municipi té una realitat diferent. El que fem és posar uns punts en comú i automàticament generem una comissió tècnica on els tècnics i coordinadors de les àrees de cada ajuntament s’ajunten i desenvolupen propostes de treball que duem a terme a cada municipi segons les nostres singularitats”.

 

Finalment, ha llençat un missatge d'agraïment tant a la ciutadania com a tots els i les professionals de tots els sectors, incloent-hi el personal de l'Ajuntament d'Abrera, que està treballant per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus "com és el personal sanitari, del CAP i les seves professionals, de la nostra residència, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l’Abrera Solidària, a la nostra Policia Local, a tots els nostres transportistes, als comerços, a totes les entitats i associacions, les AMPES i al personal de les Escoles”. I també ha adreçat un missatge d’ànims i esperança a tota la ciutadania d'Abrera, “per tot el treball que està fent i l’esforç per aplicar i entendre les mesures higienico-sanitàries amb generositat i responsabilitat i amb l’esperança que això durarà poc i cada dia és un dia menys per superar aquesta crisi sanitària. A totes i tots, moltíssimes gràcies!”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies