Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 05/02/2023 | 00:36 h
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus

  + 6

 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus

ACTUALITZACIÓ/ Passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus

25/5/2020

A partir d'avui, dilluns 25 de maig, a Abrera passem a la Fase 1 de la desescalada del pla de desconfinament per la pandèmia del coronavirus. Recordem que el nostre municipi forma part de l'àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona. Entre les novetats d'aquesta fase destaquem que ja no hi haurà limitació perquè els menors de 14 anys surtin a passejar només amb una persona adulta. Els nens i nenes podran passejar amb totes les persones amb les que conviuen i es permetran grups de fins a 10 persones que no viuen en el mateix domicili. I també l'obertura de les terrasses dels bars i restaurants.

 

NOVETATS DE LA FASE 1

 

MOBILITAT

 

Abrera forma part de l''àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona, que comprèn l'àmbit territorial de la nostra comarca, el Baix Llobregat, i l'Alt Penedès, el Garraf i el Barcelonès Sud (L'Hospitalet):

 

Quins desplaçaments podem fer en la Fase 1?

 • Està permesa la mobilitat dins de la mateixa regió sanitària per a les activitats autoritzades.

  Municipis de la Regió Metropolitana Sud (per ordre alfabètic):
  Abrera, Avinyonet del Penedès, Begues, el Bruc, Begues, les Cabanyes, Canyelles, Castelldefels, Castellví de la Marca, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Font-rubí, Gavà, Gelida, la Granada, l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Masquefa, Mediona, Molins de Rei, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olesa de Montserrat, Olivella, Pacs del Penedès, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Pla del Penedès, Pontons, el Prat de Llobregat, Puigdàlber, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Sitges, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, Torrelles de Llobregat, Vallirana,

  Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilobí del Penedès.

 •  Puc anar a veure un familiar o amic a un altra municipi de la regió sanitària a casa seva?
  Sí està permès anar a veure un familiar, amic, veí en el seu domicili en un altra municipi dins la regió sanitària, mantenint la distància de seguretat i la resta de mesures preventives. No es recomana visitar les persones vulnerables (majors de 70 anys, persones amb malalties prèvies).
 • Puc quedar amb gent al carrer? Els grups màxims de persones són de 10 persones (aquest límit no s’aplicarà a persones que visquin juntes). Durant aquests contactes socials amb terceres persones, s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene, com l’ús de mascareta, la distància mínima de seguretat de 2 metres, o establir mesures alternatives de protecció física, d'higiene de mans, etc.
 • Puc anar a comprar a un altra municipi?
  Sí està permès
  anar a comprar a establiments d'un altre municipi, però es recomana fer-ho sempre a prop del domicili en el mateix municipi, per evitar desplaçaments innecessaris i reduir el temps a l’exterior. Anar a comprar fora del municipi està especialment justificat quan el producte no estigui disponible al mateix municipi o es tracti de supermercats o similars on es pot fer una compra concentrada o única.
 • Puc anar a la meva segona residència?
  Sí està permès
  anar a la segona residència si es troba dins de la mateixa regió sanitària. No està permès si es troba en un municipi d'un altra regiós sanitària.
 • Puc anar al meu centre de treball? Sí, amb les condicions de seguretat establertes. Es continua prioritzant el teletreball per les persones que poden realitzar la seva activitat laboral des del seu domicili.
 • Podem viatjar tota la família en un cotxe?
  SÍ, les famílies poden desplaçar-se juntes en un mateix vehicle, sense mascareta. Amb les persones que no es conviu, es permet fins a 2 persones per fila, amb mascareta.
 • Puc anar a un altra municipi fora de la meva regió sanitària?
  NO està permès anar a un municipi
  fora de la regió sanitària excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.
 • És obligatori l'ús de mascareta al carrer?
  . Des del dijous 21 de maig és obligatori que les persones portin mascareta dels 6 anys en endavant, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de dos metres.
 • He de portar guants? No és obligatori, en general. Feu-ne servir als establiments d’alimentació i a d’altres quan el comerciant us ho indiqui.

 

PASSEJAR I FER ESPORT

 • Puc surtir amb tota la família a fer un passeig?
  SÍ. Els menors de fins a 14 anys
  poden sortir al carrer acompanyats dels seus familiars o en grups de fins a 10 persones durant una hora al dia, fins a un quilòmetre del domicili, de 12 h a 19  h
 • Puc sortir a fer esport amb la família o amics?
  SÍ. Les persones majors de 14 anys i menors de 70 poden sortir a passejar una hora i a un quilòmetre del domicili, o fer esport dins el municipi un cop al dia de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h.  Es permeten grups de fins a 10 persones que no viuen al al mateix domicili i sense límit amb els que viuen junts.
 • La gent gran continua amb el mateix horari per passejar sola o acompanyada?
  SÏ. Les persones majors de 70 anys i persones dependents acompanyades d'una persona cuidadora poden sortir una vegada al dia, durant una hora i a un quilòmetre del domicili en les franges horàries de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h,
 • Puc agafar el cotxe per anar a passejar a un altra municipi?
  NO està permès anar amb cotxe o transport públic fins al lloc de passeig
  . La sortida és per passejar a peu.
 • Soc esportista federat, tinc les mateixes condicions?
  Les condicions són les mateixes per la pràctica individual de l’esport i les franges horàries. Però podeu practicar esport dos cops al dia i fora del vostre municipi, sense sortir de la regió sanitària.

 

ACTIVITAT COMERCIAL

 

 • Poden obrir els comerços?
  Sí,
  fins a 400 m2 o amb una superfície superior però que facin servir un espai màxim de 400 m2.
 • Puc sortir a comprar quan vulgui?
  Sí, sense necessitat de cita prèvia
  (excepte els establiments que ho requereixen, com les perruqueries i els centres d'estètica). És necessari respectar l'horari preferent per a la gent gran, coincidint amb la seva franja horària (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).
 • M’he de rentar les mans abans d’accedir-hi? Feu sempre un rentat o desinfecció de mans abans de sortir de casa i en tornar-hi. A l’entrada dels establiments, tindreu a disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic. Feu-ne servir per prevenció, sempre de forma adequada. A l’establiment, eviteu tocar cap superfície. Dins de l’establiment, disposareu d’una paperera amb obertura de pedal per si heu de llençar algun element en aquell moment.
 • Poden obrir les terrasses?
  SÍ es permet l'obertura de les terrasses dels bars a l'aire lliure amb una ocupació màxima del 50% de les taules,
  amb una distància de 2 metres entre taules.
 • Es pot consumir dins dels bars o restaurants?
  No està permés consumir dins els locals. Els establiments poden continuar acceptar comandes, que es poden fer al mateix local, per telèfon o per Internet.
 • Poden obrir els centres comercials?
  SÍ, si tenen accés independent des del carrer.
 • Funciona el mercat setmanal?
  Pel que fa al mercat setmanal al nostre municipi, aquest continuarà el dimarts 27 de maig amb les parades d'alimentació. El pròxim dimarts 2 de juny, s'ampliarà el nombre de parades fins a un 25% de les autoritzades.

 

ALTRES SERVEIS I ACTIVITATS

 

 • Està oberta la biblioteca del municipi?
  La biblioteca Josep Roca i Bros habilita a partir d'aquest dilluns 25 de maig la bústia de devolucions de llibres. Pròximament també es realitzaran préstecs i devolució de llibres, prèvia reserva.
 • Puc obres en el meu habitatge?
  Un altra novetat en la Fase 1 es que es permeten les obres en edificis i habitatges, sempre que es garanteixi 2 m de distància o es faci servir mascareta, no hi hagi contacte físic i es compleixin les mesures de seguretat generals.
 • Estan oberts els llocs de culte?
  SÏ. Els llocs de culte poden continuar realitzant les seves activitats amb un terç de l'aforament.
 • Ja es poden fer vetlles i funerals?
  Pel que fa a les vetlles, podran assistir-hi 10 persones en llocs tancats i 15 a l'exterior. I als enterraments podran assistir un màxim de 15 persones, sempre mantenint les distàncies de seguretat. Des del divendres 15 de maig, els tres cementiris municipals s'han obert a les visites. Demanem mantenir les distàncies de seguretat i seguir les normes higièniques i sanitàries per la prevenció i contenció del coronavirus. Més informació fent clic aquí.
 • Puc accedir als horts socials de Can Morral?
  Els/les titulars de les llicències podran accedir als horts, de forma individual, en un horari recomanat de 9.00 a 13.00 hores. La permanència al recinte serà pel temps mínim imprescindible i només per collir productes i realitzar les tasques mínimes de manteniment.
 • Tinc un gos, puc anar a l'espai agiliy? Sí, aquest dilluns 25 de maig reobrim l'espai d’agility per animals. Només hi podrà haver tres propietaris alhora dins l'espai gran i un a l'espai petit i sempre mantenint 1,5 - 2 m  de separació. El temps màxim dins de la instal·lació serà de 15 minuts
 • Quins equipaments municipals estan tancats? Centre Polivalent, Hotel d'Entitats, Casal de Can Vilalba, Casal de Santa Maria de Villalba, Casal social de Les Carpes, Casal de la Gent Gran, Teatre Sala Municipal, Escola bressol Municipal Món Petit, Oficines d'urbanisme i territori, Centre Aquàtic Municipal i qualsevol altre equipament esportiu municipal, Pistes de les escoles municipals i l'institut Voltrera.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera fem una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures per la prevenió i contenció del coronavirus. Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de totes i tots!

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies