Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 17/06/2021 | 11:14 h

NOTÍCIES

  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 3 de maig. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

3/5/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, les fases del desconfinament i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme al nostre municipi.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui amb els companys i companyes de Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que no s'han produït canvis respecte la setmana passada. En aquests sentit, hi ha comptabilitzats al nostre municipi un total de 91 casos positius confirmats i 13 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia. Del total de casos positius, 31 estan registrats a la Residència Canigó, juntament amb 9 de les 13 víctimes mortals, i des de l'Ajuntament mantenim el contacte constant amb la direcció del centre i el CAP d'Abrera per fer-ne el seguiment de tots aquests casos i de les mesures de seguretat que s'han d'adoptar.

 

Naharro també ha parlat de les fases de la desescalada del confinament de la covid-19 fent incidència en què en la fase 0 en que ens trobarem a partir de demà dilluns “els municipis de més de 5.000 veïns i veïnes tenim unes fases en les quals hi ha unes franges horàries que determinen quina tipologia de persones poden sortir al carrer, segons l’edat, a passejar o fer esport o a passejar i quines no. Això afavorirà que no hi hagi aglomeracions de persones al carrer, que han de sortir amb calma i sentit comú, i ho han distribuït per diferents etapes per tal d’afavorir una sortida al carrer ordenada i que permeti continuar amb aquestes mesures sanitàries de prevenció”.

 

Aquestes previsions establertes pel Govern de l’Estat donen una sèrie de pautes per fer ús dels espais públics. Segons l’alcalde “l’escenari més immediat que tenim és que demà dilluns 4 de maig hi ha una certa flexibilitat però la fase 1 serà de l’11 al 25 de maig, la fase 2 del 26 de maig al 9 de juny i la fase 3 del 10 al 24 de juny; amb la previsió i cautela perquè estan pendent de la confirmació per part de les autoritats competents”.

 

En quant a l'afectació que aquestes fases de desecalada social tindran tant a la població com al teixit comercial, ha destacat que “el comerç de proximitat ha patit, ha estat tancat i el que no ha pogut obrir perquè no està vinculat amb l’alimentació o els serveis essencials, van fer unes compres de material que ara per ara encara no poden vendre en el cas d’aquells comerços que no tenen servei a domicili i per això ara mica en mica, que estem obrint la possibilitat de poder anar al nostre comerç de proximitat a comprar els productes que necessitem. Ara és l’hora de donar-los tot el nostre suport. Abrera és un poble viu, que necessita del seu comerç i que viu del color del seu comerç".

 

Naharro ha destacat, una vegada més, lo bé que ho estan fent els veïns i veïnes d'Abrera i, en especial, els nens i nenes i ha posat en valor una vegada més la tasca solidària realitzada per les persones que integren la xarxa d’ajuda de l’Abrera Solidària perquè “s’ha convertit en una estructura que funciona molt bé dins del nostre municipi. Amb una predisposició, voluntat, tarannà i ganes d’ajudar a les persones que més ho necessiten, les que necessiten que se li apropin els seus medicaments, la seva compra, etc. Estan fent una tasca realment immillorable!”.

 

També ha parlat de les mesures que estem adoptant des de l'Ajuntament en l'àmbit educatiu per facilitar material i connectivitat a Internet als i les alumnes d'Abrera: “des del Departament d’Educació del nostre Ajuntament coordinadament amb els centres escolars i les AMPA, portem un temps treballant per tal de detectar la necessitat que puguin tenir diferents famílies del nostre municipi per tal de subministrar-los la connectivitat i el material tecnològic per poder desenvolupar amb normalitat les tasques que tenen assignades en aquest final de curs tan excepcional”.

 

Seguidament Jesús Naharro ha parlat de la reobertura, aquest dissabte, de la Deixalleria Municipal en el seu horari habitual i ha explicat que “a la gent li hem de donar l’oportunitat que puguin reciclar i abocar a un lloc controlat tots els voluminosos que tenen al seu domicili com és la nostra Deixalleria Municipal. Així podran deixar els seus voluminosos i diferent tipologia de residus i val a dir que des de l’Ajuntament continuem amb la tasca de normalització i estem donant llicències d’obres per al petit comerç i els veïns i veïnes i això provoca que hi hagi també unes runes i hem de garantir que aquestes runes puguin ser dipositades a la Deixalleria”.

 

A més, el nostre alcalde ha fet una crida a la ciutadania perquè faci un consum responsable de la informació, fugint de les "fake news" (notícies falses) i consultant els nostres canals municipals d'Informació. 

 

Finalment, ha enviat una felicitació a totes les mares, coincidint que avui es commemora el Dia de la Mare, i també ha enviat un missatge d'agraïment a totes les treballadores i tots els treballadors que estan jugant un paper important en aquesta pandèmia i també a tota la ciutadania abrerenca: “no em canso de recordar l’agraïment al món sanitari, al nostre CAP i les seves professionals, als professionals i les professionals de la residència d’avis Canigó, als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, de l’Abrera Solidària, a tots els comerços que estan oberts i els que no, a la nostra Policia Local, al Departament d’Acció Social, al personal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), al Departament de Comunicació de l’Ajuntament i a Ràdio Abrera,  a tot el personal de l’Ajuntament per fer funcionar i continuar donant servei, a totes les nostres associacions, entitats, AMPES, a les escoles, a totes i tots els veïns i veïnes del nostre municipi. Mica en mica anirem recuperant el nostre espai públic però amb una fermesa amb el acompliment de les indicacions que ens donen per fer-ho d’una manera esglaonada, pacífica i sobretot segura”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies