Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/08/2022 | 23:15 h
  • Exterior de la Deixalleria Municipal

Reobrim la Deixalleria Municipal i fem una crida al civisme per evitar l'abocament d'andròmines i voluminosos a la via pública. Siguem cívics! No traiem voluminosos al carrer!

2/5/2020

Des de l'Ajuntament fem una crida al civisme i demanem a la ciutadania que segueixi les nostres recomanacions i que NO ES DEIXIN AL CARRER VOLUMINOSOS, TRASTOS VELLS I ANDRÒMINES. D'aquesta manera, mantindrem la via pública neta i lliure d'obstacles. Des del dissabte obrim la Deixalleria Municipal (Sant Ermengol, 15) en el seu horari habitual: dissabtes i diumenges de 10 h a 14 h i de dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h. Les instal·lacions reprenen l'activitat de recollida selectiva de residus amb mesures de precaució per la prevenció i contenció del coronavirus. .

A la Deixalleria Municipal realitzem una recollida selectiva de residus per la seva posterior valorització, tractament i recuperació. Aquest equipament acull les fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.
 

.Una de les mesures que vam prendre des de l'Ajuntament per la prevenció i la contenció del coronavirus va ser el tancament de la Deixalleria Municipal. L’aixecament d’algunes de les mesures de confinament domiciliari de l’Estat d’Alarma, decretat per la Covid-19, han permès tornar a la feina a alguns col·lectius no essencials, i també han permès determinats desplaçaments. Per aquest motiu, aquest dissabte 2 de maig tornem a obrir la Deixalleria Municipal d'Abrera a la ciutadania, amb una sèrie de mesures de precaució per la prevenció i contenció del coronavirus.

  • Els residus hauran de ser portats només per una persona
  • No es permetrà l’accés de més de dos usuaris alhora a la instal·lació
  • No s’admet roba
  • Els usuaris hauran d’esperar a la porta a què l’operari els permeti passar
  • S’haurà de respectar en tot moment la distància de 2 metres de separació amb altres persones
  • Recomanem l'ús de guants i mascaretes
  • Recomanem portar la Declaració Autoresponsable de Desplaçament de la Generalitat

 

En una entrevista a Ràdio Abrera, el nostre alcalde, Jesús Naharro, ha explicat que “a la gent li hem de donar l’oportunitat que puguin reciclar i abocar a un lloc controlat tots els voluminosos que tenen al seu domicili com és la nostra Deixalleria Municipal. Així podran deixar els seus voluminosos i diferent tipologia de residus i val a dir que des de l’Ajuntament continuem amb la tasca de normalització i estem donant llicències d’obres per al petit comerç i els veïns i veïnes i això provoca que hi hagi també unes runes i hem de garantir que aquestes runes puguin ser dipositades a la Deixalleria”.

 

Des de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Abrera treballem per garantir els serveis durant l'Estat d'Alarma decretat per la prevenció i contenció del coronavirus. Hem intensificat serveis i afegit de nous per tal de garantir la neteja i el manteniment de la via pública, entre d'altres serveis essencials.

Realitzem tasques de desinfecció als carrers del nucli urbà i dels barris d'Abrera. També a les zones pavimentades, places, camins pavimentats i espais propers a casals socials, a prop de zones d'esbarjo i a la vora d'espais naturals del nostre municipi.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, també ha destacat l'increment dels treballs de desinfecció i neteja, "tant en la freqüència com en el nombre de personal que realitza aquestes tasques diàries. A banda d'això, realitzem la desinfecció diària dels contenidors de rebuig i de recollida orgànica. Ara també ara es netegen, la gent ho està veient, els contenidors de la brossa selectiva, s'estan netejant i desinfectant per fóra".

 

Naharro també ha comentat l'increment en la recollida dels voluminosos: "Faig una crida a la ciutadania perquè tingui un comportament responsable i sostenible, i utilitzi els espais dedicats a la deposició dels objectes voluminosos en els horaris indicats per no fer mal bé el nostre medi ambient. Hem incrementat a casa nostra la recollida d'aquests voluminosos a un cop a la setmana, els dijous. És important destacar l'augment en la freqüència i en la quantitat en la neteja i la desinfecció".

 

Els voluminosos que per força major no es puguin tenir a casa es trauran els dimecres al vespre i es deixaran al costat dels contenidors, a la vista però sense entorpir el pas de persones i vehicles. Podeu avisar enviant un mail a voluminosos@abrera.cat, explicant la tipologia i ubicació.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera preguem a totes les veïnes i veïns del municipi que facin servir la deixalleria només per als residus que no es pugui esperar per desfer-se’n. Més informació fent clic aquí.

 

Totes i tots estem realitzant un gran esforç aquests dies, i és per això que preguem que es faciliti al màxim la feina al personal de recollida de residus i neteja. Ells també són essencials! Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de totes i tots. Siguem cívics!


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies