Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 29/07/2021 | 02:34 h

NOTÍCIES

  • entrevista radio
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Dissabte 11 d'abril. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

11/4/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de totes les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des dels diferents serveis considerats essencials, així com de les diferents iniciatives que s'estan duent a terme per part d'empreses, entitats i veïns i veïnes.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui amb els companys i companyes de Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estant prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi. Així, ha explicat les actuacions que s'estan duent a terme a la residiència Canigó i la seva situació: “hem augmentat les mesures preventives de neteja i desinfecció i han passat a ser, a banda dels espais exteriors, també amb l’interior en col·laboració amb la residència per tal de desinfectar correctament les habitacions i espais comuns de l’edifici. Amb això incrementem i dotem de més seguretat en aquest àmbit tan delicat i que també ens fa patir a totes i a tots. A banda, hem fet més entrega de material, de mascaretes i pantalles protectores, de bates i tests ràpids de detecció de coronavirus que aniran adreçats als resident si al personal que hi treballa”. En aquest sentit, Naharro ha explicat que actualment “tenim entre 12 i 13 residents que han donat positiu en aquest test de detecció del Covid-19 i que estan completament confinats, aïllats i cuidats per tal d’intentar superar la infecció pulmonar que tenen”.

 

També ha agraït a empreses i entitats les seves aportacions i col·laboracions, així com als voluntaris i voluntàries de la xarxa d'ajuda Abrera Solidària i a tots els col·lectius que estan treballant. En quant a les empreses i entitats, l'alcalde ha explicat que “la col·laboració és molt gran i des d’aquí aprofito per felicitar les iniciatives voluntàries i gratuïtes i destacar-ho de les empreses que s’han adreçat a l’Ajuntament a fer cessió de material. Però no només les empreses sinó també les associacions i persones anònimes que s’han adreçat a la nostra Policia Local per donar material i per oferir el seu temps i aquest temps el regulem des de l’Abrera Solidària per tal d’ajudar a la gent que més ho necessita. Des de l’Ajuntament vull fer un agraïment molt especial a tots ells”. Seguidament també ha volgut agraïr la tasca dels voluntaris i voluntàries d’Abrera en la iniciativa de l’Abrera Solidària “ja que s’estan bolcant totalment davant la necessitat de la ciutadania, no miren el rellotge, estan completament abocats a ajudar, a cosir, a portar medicaments, a portar menjar, a trucar per escoltar, cobreixen una vessant humanitària, solidària i logística molt important. Abrera està donant un exemple de solidaritat i de treball coordinat”.

 

L'Alcalde ha parlat de les propostes adreçades a les nenes i nenes d'Abrera com ara el ban que autoritza al Ratolinet Pérez, la Fada de les Dents i el Conill de Pasqua a entrar a les seves cases: “per tal que continuïn fent i ajudar a les tasques de casa. Són moments molt difícils i per superar-los els animem a que juguin amb tota la família, que facin manualitats, exercicis, que cuini, que ballin, que riguin! Hem de fer un esforç complementari ara mateix i seguint aquestes directrius, un cop acabi aquest confiament de ben segur que trobarem una activitat per retrobar-nos totes i tots en l’espai públic”. També ha destacat la iniciativa engegada des de la nostra Policia Local per felicitar els aniversaris als menuts i menudes: "Està adreçada a nens i nenes de fins a 12 anys i que si s’adrecen al email policia@abrera.cat o per telèfon al 93 770 09 81 podran dirigir una petició i donar unes dades per tal que la nostra policia es pugui adreçar i felicitar-los. També des de Ràdio Abrera s’ha engegat una iniciativa amb el seu WhatsApp en la qual podem dedicar cançons per gaudir del seu aniversari amb una felicitació personalitzada o també amb la iniciativa #compartimwifi".

 

En quant al nou perfil d’Instagram del nostre Ajuntament @activatabrera, Naharro ha explicat que “com ja portem varies setmanes confinats a casa, l’ @activatabrera obre fils directes en poder arribar a les nostres cases per tal que amb la família sigueu coneixedors i coneixedores de les activitats que es duen a terme fóra de les nostres cases. Convidem a la ciutadania a ser part activa de les nostres diferents entitats, associacions i col·lectius. Podem trobar activitats esportives, ioga, lectures o amb un component d’aprenentatge”.

 

El nostre alcalde també ha volgut tenir unes paraules d’agraïment amb els col·lectius professionals que estan dedicant tots els seus esforços a superar aquesta crisi sanitària: “la gent s’està adonant que els sanitaris són el pilar fonamental que fa que ens curin o ens cuidin d’una situació molt complicada però perquè aquesta situació d’emergència tingui un resultat positiu han d’haver-hi diferents col·lectius que estan donant un pas cap endavant d’una forma enèrgica, silenciosa i solidària. És el cas del personal de neteja, els botiguers, el sector de comerç, les farmàcies, els treballadors i treballadores dels nostres polígons empresarials, als companys i companyes de l’Ajuntament que estan al peu del canyó des de les seves respectives àrees, la Policia Local , el Servei d’Atenció a la Ciutadania, Protecció Civil, el departament de Comunicació que esteu fent un treball molt intens, els Serveis Socials, etc, són molts elements que donen un treball i un pas endavant molt important per establir la normalitat”.

 

I ha enviat un missatge d'ànim i força per les persones que estan patint la malatia ja que "estem al vostre costat, us enviem molta força i energia i desitgem que us recupereu i que sortiu dels hospitals i pogueu venir a Abrera. Les persones que estan confinades a casa seva, que tinguin paciència, que us estem esperant i us recuperareu molt aviat perquè d’això ens ensortirem”.

 

Per últim, també ha volgut llençar un missatge de responsabilitat per continuar evitant la propagació del coronavirus: "això és una carrera de fons, no és un tema d’estar quatre o cinc dies a casa, al sofà i descansant. Per començar esglaonadament a restablir la normalitat a la nostra vida quotidiana s’han de fer molts esforços i encara que estem en un període de Setmana Santa no és un moment en el que podem sortir sinó que hem de preservar la nostra salut, i això es fa des del confinament, amb una rigorosa disciplina a l’hora de sortir per l’imprescindible i a l’hora de respectar la normativa i els consells que ens donen per evitar la propagació del virus. Hi ha xifres que diuen que estem fent bé les coses ara és el moment de preservar i seguir les indicacions per poder continuar avançant”. I de felicitació a les nenes i nens i a la ciutadania d'Abrera en general pel seu bon comportament durant el confinament perquè "hem de continuar per on anem. Ho estem fent molt bé, estem fent un esforç molt gran i important, estar confinats a casa amb les famílies ha suposat un canvi en el dia a dia d’una forma molt radical i ho estem fent molt bé, en general la gent ho està fent molt bé, ho està entenent i ho està duent a terme però hem de continuar fent l’esforç. Sortirem tots i totes plegats d’aquesta crisi, tornarem a estar al costat dels nostres veïns i veïnes, dels nostres amics i amigues, companys i companyes. Entre tots tornarem a fer col·lectiu el nostre municipi!”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies