Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 17/04/2021 | 08:51 h

NOTÍCIES

  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 5 d'abril. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les mesures que hem adoptat des de l'Ajuntament per evitar la propagació del SARS-COV-2

5/4/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de totes les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des dels diferents serveis considerats essencials, i les actuacions que s'estan realitzant conjuntament amb la Resdiència de Gent Gran Canigó d'Abrera.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui amb els companys i companyes de Ràdio Abrera les mesures i serveis que des de l'Ajuntament estem intensificant a les àrees considerades essencials com ara Territori i Sostenibilitat, Seguretat Ciutadana, Acció  Social o Serveis Econòmics, per evitar la propagació del coronavirus o SARS-COV-2. Naharro ha explicat que “el principal objectiu d'aquestes mesures és respectar les mesures de confinament, perquè aquestes mesures que s’estan duent a terme són les que han de garantir que el virus no es propagui. I, d’altra banda com a institució, que el nostre Ajuntament no pari de donar servei a la ciutadania. Des de l’Ajuntament hem encetat un Comitè Tècnic d’Emergències. Està en funcionament des del dia que es va decretar l’Estat d’emergència, continua i diàriament; concretant mesures per la població. A banda d’això, fem un seguiment acurat del que succeeix amb les xifres amb els nostres veïns i veïnes, per tal de poder minimitzar l’impacte i aplicar mesures a favor de la millora de les quotes de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

Un altre tema que ha tractat en aquesta darrera entrevista ha estat els futurs ajuts al comerç local, ja que des del consistori “volem transmetre el missatge de que, un cop s’aixequi aquest Estat d’emergència, volem encetar, juntament amb els comerciants d’Abrera, unes polítiques per incentivar el comerç local. Unes polítiques que engresquin a la ciutadania a comprar, a practicar el comerç de proximitat, que sigui beneficiós per la ciutadania i també pel nostre comerç local, que està patint una situació de paràlisis que entre tots i totes hem de superar”.

 

El nostre alcalde també ha repassat les actuacions que s'estan fent conjuntament amb la Residència de Gent Gran Canigó d'Abrera: “El primer punt que hem fet ha estat una donació de 300 mascaretes i estem enllestint 200 més, per tal que puguin tenir material homologat, i que serveixi per fer front a unes condicions de treball apropiades per poder cuidar a les nostres persones més grans. També hem executat uns treballs de desinfecció de la planta baixa exterior i zona de contenidors de la residència, que hi ha manera diària. I, a partir de dilluns, començarem també a fer una desinfecció interior, amb la col·laboració amb el propi centre, per tal de poder millorar i garantir aquesta circumstància de desinfecció. També hem fet donació d’uns tests, per tal de veure els casos positius que poden tenir, dins de la residència”.

 

En aquest sentit Jesús Naharro també ha explicat que “la residència ha mostrat la seva necessitat de ser ajudada, ja que tenen una situació complexa. Els residents que puguin manifestar símptomes febrils o pròxims a donar positiu a la malaltia tindrien dificultats de ser ben atesos. Nosaltres, estem preparant una carta que sortirà de forma urgent, dirigida al Departament de Salut demanant una ajuda. L’objectiu és que aquests residents puguin ser derivats a centres i puguin ser atesos en mitjans hospitalaris (no en residències) per poder garantir unes condicions molt millors que les que ens trobaríem en qualsevol residència del nostre país”.

 

A banda també ha enviat un missatge d'agraïment per la tasca i l'esforç que totes i tots estem realitzant davant d'aquesta situació excepcional generada per l'Estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus: “Només puc tenir paraules d’agraïment; paraules sinceres d’agraïment. Des del convenciment  que és la millor fórmula per poder tirar endavant. Tenir aquesta solidaritat i, a més, treballar d’una manera constant davant d’una situació gens fàcil. Nosaltres, des del  Departament de Benestar Social, farem tot el possible per coordinar; tenir una base de dades que coordini qui i com es pot ajudar a les diferents ciutats. I faig públic des d’aquí el meu agraïment i la meva sincera enhorabona a la gent que s’està bolcant, no només amb obres solidàries, sinó respectant les mesures de gran dificultat com és el confinament. Respectant la normativa que tenim, respectant el confinament a casa, respectant les mesures higièniques, respectant i col·laborant amb els més petits de la casa; amb els més grans de la casa. Perquè estic convençut que entre tots i totes, aportant el millor de nosaltres, podrem tirar això cap endavant”.

 

I finalment l'alcalde també ha enviat un missatge de força a la ciutadania del nostre municipi, "de confiança i un missatge que hem de continuar fent-ho bé. És un camí llarg. És un camí que, segurament, quan acabi aquesta situació de confinament, s’incorporaran mesures noves. Hem de ser generosos, hem de ser forts per tal d’afrontar els temps que vindran. Des de l’Ajuntament, tingueu la total confiança que, tant els regidors i regidores de l’Ajuntament com tot el personal d’aquest municipi, s’està bolcant per donar el millor i el màxim servei a la ciutadania. El meu missatge és de confiança cap a vosaltres. El meu missatge és de felicitació cap a cada un dels nostres veïns i veïnes del nostre municipi. Tots els col·lectius estem afectats i tots els col·lectius ens sobreposarem i superarem aquesta situació. Estic del tot convençut que, entre tots i totes, com a societat tirarem cap endavant. I amb confiança, força i bona coordinació; això ho superarem”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies