Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 24/06/2021 | 11:27 h

NOTÍCIES

  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera
  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera
  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

    + 1

  • Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

Assistim a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA a Abrera

20/12/2019

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha participat aquest matí a la inauguració de l'ampliació del laboratori de l'ACA al nostre municipi, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l’ACA, Lluís Ridao.

Les autoritats han visitat el nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que esdevindrà un espai de referència en el control de la qualitat de les aigües. Amb una inversió superior als 1,8 milions d’euros, els treballs han permès integrar en un únic espai els laboratoris analítics de l’ACA, que fins ara estaven dividits en dos espais, Barcelona i Abrera, millorant l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques. Les obres, per tant, s’han centrat a ampliar l’espai, millorar la seva funcionalitat i poder acollir un major nombre de treballadors.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha posat en valor que “amb aquest laboratori estem creant una estructura d’estat que analitza permanentment l’aigua de Catalunya, tant la que utilitzem, inclosa la d’ús industrial i la de les depuradores, com l’existent a la natural, tant superficial com subterrània o litoral”.

 

“D’aquí, i d’una bona xarxa de depuració d’aigües, en surt la seguretat de la nostra aigua d’aixeta o de l’aigua de les platges”, ha remarcat Calvet. Comptar amb “un bon sistema d’anàlisi i control de l’aigua ens permet actuar davant l’emergència climàtica” ha reblat el conseller.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha explicat que la visita ha estat molt interessant, ja que "s'inverteix en tecnologia, en seguretat i amb tot allò que té a veure amb l'aigua, La importància de l'aigua a Abrera, amb el riu Llobregat, la captadora que tenim amb d'Aigües Ter Llobregat i la Cubeta d'Abrera fa que sigui el lloc adient per tal que l'ACA hagi decidit créixer i invertir al nostre municipi".

 

L'alcalde ha afegit que als nous laboratoris "hem vist els treballadors i treballadores implicats en un projecte modern, que ens dóna seguretat i que analitza tot tipus d'aigua: mostres de rius, d'empreses, de les nostres platges. Això fa que amb la maquinària que tenim aquí es designi l'estat i la qualitat de l'aigua, un preuat bé comú que tenim totes i tots". Podeu escoltar les declaracions de l'alcalde a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Més de 16.000 mostres anuals

El nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua, que està ubicat dins del recinte de la potabilitzadora que gestiona ATL a Abrera, analitzarà més de 16.000 mostres anuals, de les quals s’analitzen 428.000 paràmetres, amb l’objectiu de vetllar per l’estat de les masses d’aigua, les mostres preses a establiments industrials i depuradores, així com a la xarxa de proveïment Ter Llobregat. La facturació anual de totes aquestes analítiques es podria quantificar en 4,5 milions d’euros.

 

Les noves instal·lacions serviran, principalment, per optimitzar l’activitat analítica de l’ACA, al mateix temps que obre la porta a investigar sobre contaminants emergents i abordar els nous reptes en la gestió de l’aigua en un context d’emergència climàtica. Actualment, el laboratori analitza més de 500 contaminants diferents.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • Jesús Naharro. Alcalde d'Abrera

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies