Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 16/05/2021 | 17:28 h

NOTÍCIES

 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal

  + 15

 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Nova Sala Municipal
 • Obres millora Sala Municipal_1000497
 • Obres millora Sala Municipal_1010064

Gaudeix de la programació especial que presentem amb la inauguració de la nova Sala Municipal!

11/12/2019

El proper dissabte 14 de desembre inaugurarem la nova Sala Municipal (Casamada, 14) després de la reforma integral de l'equipament cultural abrerenc. Us convidem a conèixer les noves instal·lacions municipals el dissabte a les 11 h del matí i a gaudir dels espectacles programats. Us hi esperem!

El nostre alcalde, Jesús Naharro, inaugurarà la Sala Municipal amb un acte que comptarà amb la participació de les entitats abrerenques Versikalia, Abrecedaris i el Grup Escènic Illets d'Abrera. Les veïnes i veïns d'Abrera podran visitar les instal·lacions de la nova Sala Municipal en una sessió de portes obertes. L'acte inaugural finalitzarà amb un petit refrigeri.

 

Primer espectacle amb Illets d'Abrera Grup Escènic

El mateix dissabte 14 de desembre a la tarda, la nova Sala Municipal acollirà la seva primera representació teatral. Els Illets d'Abrera Grup Escènic presentarà 'Federico García Lorca. Calor, Alma y Pasión' en dos passis. El primer a les 18.30 h i el segon a les 22 h.

 

L'entrada és gratuïta i cal passar a recollir-la a la recepció de l'Ajuntament d'Abrera (plaça de la Constitució, 1), fins al divendres 13 de desembre de 9.00 a 14.00 hores i també els dimarts i els dimecres de 16.30h a 19.00h. Es podrà recollir un màxim de sis entrades per persona.

 

Operació Quilo

El diumenge 15 de desembre, a les 17 hores, el Grup de Teatre del Casal d'Avis d'Abrera presentarà "L'Operació Quilo", amb un nou espectacle de varietats. L'activitat es fa amb la col·laboració de Càritas Abrera i es realitzarà una recollida d'aliments per les persones més necessitades del nostre municipi.

 

Festival de Nadal Flamenco

I el dissabte 21 de desembre, a les 17 hores, l'Associació Juventudes Rocieras presentarà a la nova Sala Municipal el Festival de Nadal Flamenco, amb mostra i exhibició de balls.

 

Reforma integral i millora de l'equipament
Amb aquesta actuació, la més important a l’equipament cultural municipal des de la seva inauguració l’any 1983, hem rehabilitat totes les instal·lacions de la sala cultural. La configuració de la sala, amb la platea a la planta baixa, i l’amfiteatre a la planta primera s'han mantingut. S'ha rehabilitat la platea amb la renovació de totes les butaques, per aconseguir una major visibilitat de l’escenari, i s'han millorat els revestiments. L’escenari compta amb un paviment amb nou  i hem dotat l'accés a l’escenari d’una plataforma mecànica per eliminar barreres arquitectòniques i hem renovat totalment l’equipament escènic i audiovisual, incloent un videoprojector. Pel que fa a l’espai de control de so i llum, abans al lateral de l’amfiteatre,  s'ha reubicat en una zona més centrada perquè els tècnics i tècniques que l’utilitzin tinguin una millor visió de l’espectacle. També s’ha remodelat el vestíbul d’accés incloent un mostrador de recepció.

Els camerinos s'han reorganitzat per afavorir la utilització d’aquest espai per parts dels actors i actrius i usuaris de l'equipament. Separats per a dones i homes, els nous camerinos compten amb dutxes, una millora que ens demanaven els usuaris de la sala i participants dels actes que s’hi feien.

També hem rehabilitat la coberta i els revestiments verticals laterals de l’edifici, dotant-la d’un nou revestiment de xapa metàl·lica, amb un millor sistema d’aïllament. D’aquesta manera, hem eliminat la coberta i revestiments verticals laterals de fibrociment.

Les obres de rehabilitació de la sala municipal també han inclòs la renovació de la instal·lació de climatització, amb recuperador de calor, i de les instal·lacions elèctriques i d’extinció d’incendis, i una nova instal·lació de ventilació.

 

Pel regidor d'Obres a l'Ajuntament d'Abrera, Albert Roca, aquests treballs de millora suposaran pels "espectadors una major confortabilitat respecte als seients per poder gaudir dels espectacles, visualment les instal·lacions s'han modernitzat i hi ha una sensació de modernitat. Els artistes i entitats tindran una major accessibilitat a l'escenari, hem creat una estructura perquè persones amb mobilitat reduïda puguin pujar amb la seva cadira de rodes, hem canviat i modernitzat els vestidors que hi ha a la part posterior de la sala per tant creem un nou espai que mentre estan fent les activitats estiguin més còmodes i sigui més confortable i en general, li hem donat un toc a tot el projecte en tota la sala quant a modernitzar i posar al dia una sala que es fa servir i molt i que estava obsoleta i una mica antiga. Aquest dissabte engeguem la nova Sala Municipal, els veïns i les veïnes d'Abrera podran visitar la sala, veure com ha quedat i durant el cap de setmana ja n'hi ha diferents espectacles programats per tal de poder gaudir d'aquesta nova sala". 

 

D'altra banda, aquest cap de setmana comencen els actes culturals per tal de posar en marxa l'activitat habitual de la nova Sala Municipal d'Abrera. Tal com comenta el regidor de Cultura, Francisco Sánchez, "es muy importante tener un equipamiento de estas características y ahora más si cabe con todas las mejoras técnicas que hemos hecho, mejoras también en toda la platea de butacas, vestuarios, escenario, es muy importante adecuar este espacio a las nuevas necesidades que tienen los diferentes grupos y entidades que vienen a ofrecer su actividad en nuestro municipio en diferentes fechas del año. Con este equipamiento ya en pleno rendimiento volveremos a tener nuestro concurso de teatro en febrero del año que viene e iremos incorporando actividades teatrales y dinamizando aún más esta sala que ahora, por suerte, ya lo tenemos modernizado. Hemos hecho mucho hincapié, a parte de la parte técnica, en la comodidad del espectador, buscando el ángulo de visión para que todo el mundo pueda disfrutar de las obras y espectáculos y haciendo una visión general a las personas con alguna diversidad funcional que tendrán su espacio para que puedan ver cómodamente cualquier actividad que se realice. ¡Todos los vecinos y vecinas de Abrera y de los municipios de alrededor están más que invitados a descubrir y ver esta nueva reforma, ya que la larga espera ha merecido la pena!".

 

Podeu escoltar les declaracions dels dos regidors del nostre consistori a Ràdio Abrera a la part inferior d'aquesta página.

 

I·luminació LED
També hem millorat la il·luminació de la sala amb la substitució dels llums actuals per nous amb tecnologia LED, que ens permet millorar l’eficiència energètica d’aquesta instal·lació. La il·luminació LED consumeix molta menys energia que les bombetes incandescents.

 

Plaça d’accés

La plaça d’accés a la Sala Municipal s’ha reformat per tal de millorar la seva accessibilitat amb l’ampliació de la vorera i la connexió amb el carrer Casamada i la continuïtat a nivell des de la plaça fins l’entrada principal.

  

Teatre i sala de cinema
La Sala Municipal es va inaugurar l’any 1983 i des d’aleshores ha estat sala de cinema i teatre, on s’han programat representacions teatrals, dansa, concerts, conferències, festivals escolars o actes diversos. Amb la reforma integral, la nova Sala Municipal compta amb un aforament de 284 persones.

Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a gaudir de la nova Sala Municipal!

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies