Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 18/05/2021 | 16:19 h

NOTÍCIES

  • Primera reunió del Grup Motor del Pla Local de Salut
  • Engeguem motors cap al Pla de Salut Local

Primera reunió del Grup Motor del Pla Local de Salut

13/9/2019

Treballem per la salut de les nostres veïnes i veïns! Des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant en el Pla Local de Salut, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El dilluns 2 de setembre va tenir lloc la primera reunió entre el Grup Motor, format per personal tècnic i polític de l’Ajuntament, l’empresa d-CAS, representants del CAP d’Abrera i de la Diputació i Generalitat.

A la reunió es va validar el calendari de treball del Pla Local de Salut, actualment en fase de diagnosi. Aquest mes de setembre es realitzaran dues enquestes sobre salut, una enquesta online adreçada a professionals i una altra de presencial i online, que es realitzarà a la ciutadania.

 

Aquesta acció participativa té com a objectiu recollir informació que permeti conèixer els punts forts i tot allò a millorar en relació a la salut de la ciutadania d’Abrera.  A partir d’aquestes dades es podran saber quins serveis i polítiques són més importants reforçar.

L’enquesta es farà a peu de carrer per una enquestadora o enquestador. Tanmateix, l’enquesta es podrà respondre a través d'aquest web municipal. D'aquesta forma s'arribarà a més ciutadans i ciutadanes del municipi. L’enquesta serà anònima, per tant no es demanarà cap dada personal, i totalment voluntària. La informació recollida només s’utilitzarà per fer estadístiques a nivell de ciutat.

 

L’enquesta tractarà diferents temes, com l’estat de salut, estil i ritme de vida, hàbits alimentaris, pràctica esportiva i preocupacions entorn de la salut de la ciutadania.

 

Mentrestant ja s’estan analitzant l’estudi d’indicadors de salut d’Abrera que va elaborar la Diputació de Barcelona el juliol del 2018, juntament amb els resultats de l’enquesta de salut realitzada el novembre del 2017 a 92 alumnes de  4t d’ESO de l’Institut Voltrera.

 

Per la regidora de Salut Pública i Benestar, Sara Roca, amb aquest pla de Salut "tenim una oportunitat única per conèixer, no només la realitat actual, sinó les necessitats futures. D’una banda es podrà veure una radiografia de la salut; les mancances, necessitats, preocupacions, variables que més afecten el nostre benestar… De l’altra veurem les tendències en aquest sentit per poder treballar en les millors polítiques de salut per a tots i totes. El més important del Pla Local de Salut és que tothom participi en la seva elaboració, que totes i tots els veïns i veïnes se’l facin seu i es conscienciïn que la salut va més enllà de l’àmbit sanitari".

 

L'Organització Mundial de la Salut, en la conferència internacional celebrada l'any 1946, va dictaminar que la "salut és un estat de complet benestar físic, mental i social i no només l’absència d’afeccionats i malalties".

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies