Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 17/06/2021 | 10:31 h

NOTÍCIES

  • Premi Literari Delta

Et recordem que encara pots participar a la 10a edició del Premi Literari Delta, concurs de narrativa per a dones

9/8/2019

L'Ajuntament d'Abrera i 16 consistoris més del Baix Llobregat organitzen una nova edició del Premi Literari Delta per a dones amb la col·laboració de les biblioteques municipals i el suport del Consell de les Dones del Baix Llobregat, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

Les dones que vulguin participar en el concurs han de complir les condicions següents: ser majors d’edat i no haver estat guanyadores d’edicions anteriors d’aquest premi. Teniu temps de participar-hi fins al proper divendres 20 de setembre a les 14 h. No us ho penseu i deixeu fluïr la creació literària que porteu dins!

 

El Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones, és un certamen literari bianual que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

 

Des de la seva creació el 2001, hi ha hagut una evolució positiva quant a la qualitat i al nombre d’obres que es presenten en cada edició. En aquest avenç han tingut un paper cabdal els tallers d’escriptura que s’han dut a terme en els diferents municipis.

 

Aquest projecte és un treball en xarxa en el qual actualment participen 17 ajuntaments del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castelldefels, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Viladecans.

Per què un premi?

A diferents àmbits de la vida social es poden observar desigualtats de gènere, diferències marcades per la construcció social del rol femení i el rol masculí. Tot i que en les últimes dècades s'han fet enormes avenços, especialment legislatius, per aconseguir la plena igualtat, actualment continuen reproduint-se les desigualtats.

L'àmbit literari no és una excepció i, malgrat tenir una sèrie d'escriptores catalanes reconegudes per la seva excel·lència, la presència d'aquestes en relació amb els escriptors és força inferior i poc reconeguda. D’aquí la necessitat d'impulsar projectes que fomentin la presència d'escriptores i que donin oportunitat a les noves creadores de donar a conèixer les seves obres.

 

Premis

L'obra guanyadora del Premi Literari Delta serà guardonada amb 3.000 euros i l'edició de l’obra en
paper i suport digital. L'Obra finalista serà premiada amb 1.000 euros i l'edició de l’obra en suport digital.

 

Podeu consultar les bases del concurs literari fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina. 

 

Per més informació, adreceu-vos si us plau a la Regidoria de Dones i Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera, al carrer Major, 3, de dilluns a divendres de les 9 h a les 13.30 h i el dimarts de 16 h a 19 h. O al telèfon 93 770 29 11 o a l’adreça de correu electrònica: dones.igualtat@ajuntamentabrera.cat


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies