Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 16/05/2021 | 00:13 h

NOTÍCIES

  • Engeguem motors cap al Pla de Salut Local
  • Engeguem motors cap al Pla de Salut Local
  • Engeguem motors cap al Pla de Salut Local

Engeguem motors cap al Pla de Salut Local

23/7/2019

A Abrera treballem per la salut de les nostres veïnes i veïns. Des de l'Ajuntament hem començat a treballar en el Pla de Salut Local, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb una subvenció en format de recursos tècnics. El dimarts 9 de juliol vam realitzar la primera reunió per a la seva posada en marxa del pla.

A la reunió va assistir personal tècnic i polític de l’Ajuntament, l’empresa d-CAS, representants del CAP d’Abrera i de la Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

 

En aquesta Fase Inicial s’elaborarà la proposta del pla de treball, amb consens amb l’equip tècnic-polític impulsor i es posarà en marxa un òrgan interdisciplinar que acompanyarà el disseny del Pla. Mentrestant ja s’estan analitzant l’estudi d’indicadors de salut d’Abrera que va elaborar la Diputació de Barcelona al juliol del 2018, juntament amb els resultats de l’enquesta de salut realitzada el novembre del 2017 a 92 alumnes de  4t d’ESO de l’Institut Voltrera.

 

L'Organització Mundial de la Salut, en la conferència internacional celebrada l'any 1946, va dictaminar que la "salut és un estat de complert benestar físic, mental i social i no només l’absència d’afeccionats i malalties".

 

Per la regidora de Salut Pública i Benestar, Sara Roca, amb aquest pla de Salut "tenim una oportunitat única per conèixer, no només la realitat actual, sinó les necessitats futures. D’una banda es podrà veure una radiografia de la salut; les mancances, necessitats, preocupacions, variables que més afecten el nostre benestar… de l’altra veurem les tendències en aquest sentit per poder treballar en les millors polítiques de salut per a tots i totes. El més important del Pla de Salut Local és que tothom participi en la seva elaboració, que totes i tots els veïns i veïnes se’l facin seu i es conscienciïn que la salut va més enllà de l’àmbit sanitari".


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies