Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 06/05/2021 | 06:42 h

NOTÍCIES

  • Treballem en la prevenció d'incendis forestals durant l'estiu
  • Treballem en la prevenció d'incendis forestals durant l'estiu

Treballem en la prevenció d’incendis forestals durant l’estiu

12/6/2019

Durant els mesos d'estiu treballem en la ràpida detecció de columnes de fum o incendis forestals. Des de l’Ajuntament d’Abrera destinem, concretament del 14 de juny al 30 d'agost, diversos recursos dins el Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI).

La finalitat bàsica és la d’evitar els incendis durant l’època de màxim risc i, en cas que es produeixin, tinguin el menor efecte possible. Aquesta tasca la realitzem en coordinació amb els Bombers de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el cos d’Agents Rurals, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) El Roure i el cos de Voluntaris de Protecció Civil del nostre ajuntament.

 

Els objectius prioritaris del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals són:

  • Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població.
  • Establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal.
  • Detectar els incendis forestals com més ràpidament millor.
  • Col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

 

Unitats d'informació i vigilància

Enguany també comptarem amb una unitat mòbil d’informadors realitzant les tasques de detecció, informació i vigilància. Les unitats mòbils d'informació i vigilància estan formades per un informador/a amb un vehicle tot terreny que recorre una zona assignada durant un horari i un període establerts. L'informador és l'encarregat d'explicar als usuaris i usuàries de les zones forestals, les mesures de prevenció d'incendis, dissuadir-los de cometre infraccions a la reglamentació en aquesta matèria i detectar columnes de fum. Està en contacte permanent amb el seu centre de control mitjançant radiotelefonia. Cada unitat té assignats dos informadors/res que s'alternen cada quatre o cinc dies aproximadament.

 

Els informadors i vigilants se’ls podrà reconèixer per la seva indumentària i distintius i el seu vehicle blanc amb la retolació de 'Prevenció d'incendis forestals' sobre groc. Des de l'Ajuntament, els informadors, els operadors, les guaites i els responsables del PVI juntament amb l'ADF el Roure d'Abrera i la Diputació, treballem conjuntament per realitzar les tasques de planificació i gestió d'aquest servei. A més, des de Protecció Civil d’Abrera, es reforça aquesta informació i vigilància als usuaris del bosc, amb la col·laboració dels voluntaris de protecció civil que incrementes les seves sortides en aquest període per col·laborar en la informació a la ciutadania i la detecció de risc d’incendi forestal en tot municipi d’Abrera.

 

Com cada any, des de l’Ajuntament donen suport a la campanya amb el finançament del combustible dels vehicles participants en el PVI a més de facilitar-ne la neteja i l’aparcament del vehicle.

 

Agraïm especialment la feina dels voluntaris de Protecció Civil en la prevenció d’incendis forestals. Amb aquests treballs, millorem la seguretat dels nostres veïns i veïnes i tenim cura del nostre entorn natural.

 

Entre tots i totes fem Abrera!

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies