Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 24/07/2021 | 16:20 h

NOTÍCIES

  • Riu Llobregat Abrera

El vessament puntual de salmorres a Sallent no afecta la qualitat de l'aigua del riu Llobregat

26/5/2018

Protecció Civil va informar aquest divendres a la nit del trencament d'una bassa amb salmorres a Sallent amb un abocament sobre el riu Llobregat. Aquest NO ha afectat l'aigua potable i NO hi ha risc per a la població, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Des de l'Ajuntament d'Abrera estem fent controls de l'aigua que també confirmen que no hi ha cap risc pels nostres veïns i veïnes.

A les 22:30 hores d'aquest divendres, 25 de maig, la Unitat de Guàrdies i Emergències de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va comunicar que hi havia hagut un trencament d'una de les basses de regulació de salmorres de l'empresa Iberpotash, a Sallent.

 

La bassa feia 15x15 metres, i contenia uns 40cm de salmorra. Val a dir que va ser un vessament puntual, per tant, que no hi ha vessament, i l'empresa es troba connectada directament amb el col·lector de salmorres.

 

S'està treballant en la reparació de l'afecció al col·lector de salmorres. Tot i un augment puntual de la salinitat, no hi ha afectació en les aigües del Llobregat. El cabal alt ha afavorit la dilució de l'abocament.

 

 

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies