Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 09/05/2021 | 08:21 h

NOTÍCIES

  • Grip

Consells per fer front l’epidèmia de grip

18/1/2019

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener. Aquest dijous ja ha arribat a nivells d'epidèmia a Catalunya (110 casos per cada 100.000 habitants). Des de l’Ajuntament us oferim uns consells per prevenir la grip, que ja ha esdevingut epidèmia.

Els principals símptomes de la grip són febre alta (més de 38ºC), calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de 5 a 7 dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues i es poden confondre amb la simptomatologia d’un refredat comú.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació

Recomanacions per prevenir la grip:
· A l’esternudar, tapar-se la boca i el nas amb mocadors de paper i llençar-los després de cada ús.
· Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb un preparat d’alcohol.
. Netejar i desinfectar regularment les superfícies i estris que estan més en contacte amb les mans.
· Ventilar sovint els espais tancats obrint les finestres durant uns minuts.
· Evitar el contacte proper, compartir coberts o altres utensilis amb les persones amb grip.

 Què he de fer si ja he agafat la grip?
 El tractament de la grip es basa a combatre els símptomes amb medicaments útils per a la febre i el dolor. Poden existir d’altres símptomes que s’han de tractar de forma puntual i sempre sota la supervisió d’un professional de la salut. Tot i aquests medicaments que ens ajuden a tractar la febre i el malestar, el descans és un dels millors remeis per a ajudar-nos a millorar de la infecció vírica.

Si tenim la grip:
· Fer repòs
· Beure molta aigua, sucs, brous i infusions
· Estovar els mocs del nas amb una aplicació de sèrum fisiològic o aigua amb sal.
· No fumar

Si no hi ha patologies prèvies, la grip només requereix repòs a casa i sobretot no prendre antibiòtics si no hi ha una infecció respiratòria i sempre sota la prescripció d’un metge.

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies