Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 18/01/2019 | 12:47 h

Acció Cultural i Patrimoni > INICIATIVES EN MARXA...

  • Pergamí

 

Abrera és inquieta

Acció Cultural i Patrimoni és una àrea inquieta que busca, cada any, organitzar activitats, programes i actuacions que permetin als veïns i veïnes d’Abrera gaudir d’una oferta rica i plural, així com de millors instal·lacions i serveis.

En aquesta línia, estem dissenyant les propostes culturals fins a finals d’any, amb un cicle musical estival, sessions per gaudir de la música clàssica, representacions per a infants de totes les edats, exposicions…

 

Exposició Castell de Voltrera. Exposició sobre la història del castell de Voltrera, el seu significat històric, documentació relacionada, els materials arqueològics... La mostra es va inaugurar el passat 23 de juliol, en el marc de la Festa major de Can Vilalba, al Casal Social. El mateix dia es va fer una visita comentada al castell.

 

Suport al projecte cultural. 
La Diputació de Barcelona, dins del seu Catàleg de serveis 2016, proporciona subvencions per a projectes culturals per a municipis i ens supramunicipals de més de 20.000 habitants per ajudar-los a ampliar i desenvolupar la seva oferta d’actes i propostes culturals.

 

Recerca historicoarqueològica.
La Diputació de Barcelona, dins del seu Catàleg de serveis, ofereix suport als municipis per realitzar i proveir-los dels treballs necessaris per a la recerca historicoarqueològica. En el cas de l'Ajuntament d'Abrera s'ha sol·licitat el suport tècnic per a realitzar estudis històrics que impliquen la definició i valoració dels elements del patrimoni per a la seva conservació i protecció posterior, així com suport per a la redacció de la documentació necessària per dur a terme intervencions arqueològiques i la posterior direcció d'excavacions arqueològiques i supervisió tècnica especialitzada.

 

Organització, classificació i digitalització de la col·lecció de fotografies.
Amb el Pla d’Ocupació municipal 2016, organitzarem, digitalitzarem i preservarem el fons de fotografies actual. La Diputació de Barcelona ens dona suport per l’adquisició de material adient per realitzar aquesta tasca.

 

Itinerari històric
Elaboració d’una ruta pels elements patrimonials emblemàtics de la vila. Els elements comptaran amb un senyalitzador i coneixerem la seva història. La ruta contempla, de moment: L’entrada a Abrera pel camí ral de Martorell i el pont dels francesos; el carrer Major, el carrer de La Font; l’església de Sant Pere; el cementiri vell; el Rebato; el castell de Voltrera i l’església de Santa Maria de Vilalba. La Diputació de Barcelona ens dona suport per al projecte i la seva implementació.

 

Pla de Cultura
Diagnosi del fet cultural a Abrera. Amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Peu de foto: Arxiu Històric de Protocols de Barcelona. 256/8. Notari Bartomeu Torrent. Manuale octavum (1496, gener, 23-1496, juliol, 20), f. 47v/48r.

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Acció Cultural i Patrimoni > Iniciatives en marxa...
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25