Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 10/07/2020 | 19:04 h

NOTÍCIES

 • flamencoterapia
 • Lectura del Manifest del 8 de març
 • Lectura del Manifest del 8 de març

  + 10

 • Xerrada: Dones i salut
 • Xerrada: El conflicte entre la tradició i la contemporaneïtat
 • Xerrada: 8 de març, el feminisme com a motor de canvi de les societats
 • Sopar de Dones
 • Sopar de Dones
 • Flamencoterapia
 • Flamencoterapia
 • Taller de Defensa Personal Femenina. Primer grup
 • Taller de Defensa Personal Femenina. Segon grup.
 • Taller de Defensa Personal Femenina. Tercer grup

Celebrem el Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats. Seguim lluitant!

9/3/2017

Un any més, els veïns i veïnes d’Abrera hem commemorat el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats organitzades per la Regidoria de Dones i Igualtat amb la col•laboració de les entitats Dones i Futur i Abrera contra la Violència de Gènere. El nostre lema: seguim lluitant!

La commemoració va començar divendres passat, 3 de març, amb el Sopar de Dones que organitza l’associació Dones i Futur, amb la col·laboració de la Regidoria de Dones i Igualtat i Abrera contra la Violència de Gènere. La regidora de Dones i Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera, Montserrat Navarro, la regidora de Serveis Socials, Maria Teresa Novell, i la regidora de Promoció Econòmica, Mònica Torre-Marín, van assistir al sopar, que va tenir lloc al Restaurant Sant Ermengol del nostre municipi. Les participants van amenitzar la vetllada amb disfresses, música i ball.

Les activitats van continuar el dimarts, 7 de març, a la tarda, a la Casa de Cultura, on va tenir lloc el taller de  flamencoteràpia “Tacones Cercanos”, a càrrec de Maria Jesús Rodríguez. Aquest és un mètode de desenvolupament personal que ajuda les persones a tenir un major autoconeixement psicocorporal amb els moviments de la dansa flamenca.

8 de març
La jornada del 8 de març va començar al Centre Polivalent, amb el taller-esmorzar “Dones i Salut”, impartit pel ginecòleg Manel Honrado i Laura Garcia, de l’ONG Metges del Món. El doctor va respondre les diverses preguntes que les alumnes del Taller de Llengua havien treballat a classe prèviament sobre el cicle menstrual, la menopausa i els mètodes anticonceptius, entre d’altres temes.

A les sis de la tarda, la sala d’actes de la Casa de Cultura va acollir la conferència “El conflicte entre tradició i la contemporaneïtat” amb Najat El Hachmi, autora del llibre “La filla estrangera”, i Pilar Arlándiz, psicòloga especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional. La Biblioteca Josep Roca i Bros va organitzar aquest esdeveniment.

Una hora més tard, a les set de la tarda, dues alumnes de l’Institut Voltrera van llegir a l’auditori de la Casa de Cultura el manifest del 8 de març. L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i regidors i regidores van assistir a la lectura del document. Seguidament, es va oferir a la sala d’actes la xerrada “8 de març: El feminisme com a motor de canvi de les societats”, a càrrec de l’Associació El Safareig.


Tallers de defensa personal
El dissabte 11 de març va tenir lloc al Pavelló d’Esports Municipal dos tallers de defensa personal femenina, a càrrec de l’instructor Gustavo Baco. A les quatre es va fer una sessió per a noies i adolescents de 12 a 17 anys; i a dos quarts de set, una sessió per a dones a partir de 18 anys.

L'èxit de convocatòria del taller ens va portar a ampliar-lo amb una nova sessió, a causa de la llista de participants que es van quedar sense plaça pel primer taller. Aquesta va tenir lloc el dissabte,  18 de març, amb 12 participants.

 

Cinema
El diumenge, 12 de març, a dos quarts de set de la tarda, el Cineclub Emmetcinats i Dones i Futur van oferir al Centre Polivalent un cinefòrum sobre la pel·lícula “Las sufragistas”.

Xerrada
I el proper dijous, 23 de març, l’Hotel d’Entitats acollirà una xerrada organitzada per l’associació Abrera contra la Violència de Gènere, amb el títol “Pels permisos iguals, per les paternitats responsables”. Anirà a càrrec de Bernat Escuder, membre de l’associació Homes Igualitaris. Des de la Regidoria de Dones i Igualtat reivindiquem la igualtat de drets de les mares i els pares.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25