Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 19/03/2019 | 05:03 h

NOTÍCIES

  • Ple Municipal 26 de gener

El Ple Municipal aprova per unanimitat tres mocions de caire social presentades per diferents associacions

3/2/2017

Amb els vots a favor de tots els grups, el Ple Municipal va aprovar en la sessió celebrada el 26 de gener tres mocions de caire social presentades per l’Associació Pòlio i Post Pòlio de Catalunya, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord i l’entitat Anem a mil.

El Ple Municipal va modificar l’ordre del dia de la sessió ordinària per tractar en primer lloc aquestes tres mocions, que van ser llegides des del públic de la sala de plens de l’Ajuntament d’Abrera per representants de les entitats que les presentaven.

 

Una malatia del passat que forma part del present

La primera moció aprovada pel ple va ser la presentada per l’Associació Pòlio i Post Pòlio de Catalunya. La moció insta l’Ajuntament a donar suport a les persones que van ser afectades de poliomielitis i que avui pateixen els efectes tardans i la Post Pòlio. “Les persones que en el seu dia vam poder sobreviure a la fase aguda de poliomielitis no demanem privilegis, però sí l'aplicació de recursos i mesures assistencials que emparin les nostres necessitats bàsiques”, s’explica al document.

 

Eliminar de les hipoteques l’índex de referència de préstecs hipotecaris IRPH

La segona moció aprovada per unanimitat per tots els grups municipals va ser la presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord per eliminar de les hipoteques l’índex de referència de préstecs hipotecaris a més de tres anys (IRPH) declarat nul.

Caixes, bancs i entitats han utilitzat les tres modalitats d' IRPH per referenciar més d' 1.500.000 hipoteques a l'Estat espanyol. El document insta el ple a posicionar-se a favor de les famílies afectades.

 

Per un salari mínim digne per a tots treballadors i treballadores

Els grups municipals també van aprovar per unanimitat la moció presentada per l’entitat Anem a mil, una iniciativa ciutadana per aconseguir un salari digne per a tots els treballadors i treballadores d’aquest país.

El text proposa que el salari mínim real a Catalunya esdevingui de mil euros mensuals a 14 pagues. Així, es contribuirà a la millora de les condicions de les persones treballadores amb un salari per sota d’aquest llindar, reduint així la pobresa i la desigualtat.

 

Suport de tots els grups

En les seves intervencions, els grups municipals van mostrar el seu màxim suport a les mocions i van agrair a les tres associacions la seva presentació al ple. Des de l’Equip de Govern, la regidora de Promoció Econòmica, Mònica Torre Marín, va explicar que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) orientarà i assessorarà a la població afectada per l’índex de referència de préstecs hipotecaris a més de tres anys (IRPH).

 

El proper 1 de març, la Casa de Cultura (carrer Federico Garcia Lorca, 17)  acollirà una xerrada informativa a càrrec de Mònica Martínez, coordinadora d’UNAE Catalunya, i assessora de l’OMIC.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25