Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 18/03/2019 | 22:51 h

NOTÍCIES

  • Mapa de la RUCA

En marxa el projecte de restauració forestal dels terrenys afectats pels incendis dels anys 1994 i 1995

23/1/2017

Els Ajuntament d’Abrera, Castellbisbal, Rubí, Ullastrell, la Diputació de Barcelona i l’Associació de Propietaris Agro-Forestals han signat el conveni que permetrà durant els propers anys regenerar els boscos que van quedar afectats pels incendis dels anys 1994 i 2005.

Aquests incendis varen afectar boscos d’aquests quatre municipis i, només a Abrera, la superfície afectada es va situar al voltant de les 265 hectàrees, un 14% de la superfície total cremada.

 

Durant aquests darrers anys, al no realitzar-se cap actuació sobre els boscos afectats, la vegetació s’ha regenerat de forma descontrolada. Per aquest motiu es realitzaran treballs d’esclarissada i sanejament dels boscos com a prevenció de possibles incendis forestals, potenciant la seva explotació a més de realitzar tasques de repoblament amb espècies autòctones, tal com alzines i roures, en aquells indrets on calgui.

 

Associació de Propietaris Agro-Forestals

Per a tirar endavant tot el projecte, encapçalat per la Diputació de Barcelona, organisme amb una àmplia experiència en aquest àmbit i amb el total suport dels ajuntaments afectats, s’ha creat l’Associació de Propietaris Agro-Forestals d’Abrera, Castellbisbal, Rubí i Ullastrell, la RUCA, entitat que serà l’encarregada de gestionar i executar el projecte amb el suport de tots els organismes signants del conveni.

 

El programa té previst una durada de quatre anys ampliables i una inversió, aportada per la Diputació de Barcelona, que se situarà al voltant dels 800.000 €.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25