Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 10/07/2020 | 18:28 h

NOTÍCIES

El proper dilluns 21 de novembre, prova de sirenes per risc químic

16/11/2016

Els veïns i veïnes d’Abrera sentirem les sirenes d’alerta per risc químic el proper dilluns 21 de novembre. Es tracta de la segona prova de sirenes que el Departament de Protecció Civil de la Generalitat farà aquest any i sonaran 82 sirenes instal•lades a 36 municipis de Catalunya.

La prova es realitza per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

 

A Abrera hi ha dues sirenes, ubicades al nucli urbà (Parc de l’església) i al barri de Les Carpes. A les 10.00 hores sonaran tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, que indicaran l’inici de la prova. Deu minuts més tard, un senyal continu de trenta segons de durada marcarà el final.

 

 

Què cal fer en cas d’accident químic?
La mesura de protecció que caldria dur a terme en cas d’un accident químic real és la del confinament en un edifici mentre duri l’alerta. No aneu a buscar els nens a l’escola, Els educadors ja tenen instruccions de com actuar. També cal saber que els vehicles no són segurs. Si s’està conduint s’ha de sortir del cotxe i buscar refugi en un edifici. A més, recomanem seguir les indicacions pertinents a través de l’emissora municipal Ràdio Abrera, en el 107,9 de la FM.

 

Trobareu més informació i un vídeo explicatiu fent clic aquí.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25