Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 12/11/2019 | 08:55 h

NOTÍCIES

  • José Luis Garcia Herrera

José Luis García Herrera, candidat al Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

13/10/2016

La Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera ha presentat al poeta local José Luis García Herrera com a candidat al Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat 2016, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

José Luis García Herrera és poeta, narrador i crític literari. Va ser director de la revista El Juglar y la Luna. Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem els més recents: A les portes del mar - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló ; Cuaderno de Holanda - Premio Elías López Roldán de Albacete ; Passatge a l'hivern - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor ; El viajero en la niebla - Premio Ateneo de Onda -  Castellón.

 

 

Autor bilingüe

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües. Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col·laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació a tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col·laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca.

 

L’any 2016 la Generalitat de Catalunya el destaca i inclou en el projecte De Capçalera, el qual destaca autors per la seva qualitat literària i implicació amb el territori i les seves biblioteques.

 

Ha rebut un total de 79 premis literaris: 43 primers, 15 segons i accèssits, 4 tercers; i ha estat finalista a 17 certàmens. El darrer guardó és la Flor Natural dels LXIII Jocs Florals Vila de Nules, amb l’obra El cor del violí.

 

 

Proximitat, simpatia i calidesa

José Luis Garcia Herrera és una persona estimada i respectada pels veïns d’Abrera, per la seva proximitat, simpatia i calidesa. Per aquest motiu, des de la Biblioteca Josep Roca i Bros el considerem no només un excel·lent autor sinó un bon amic. Per tots aquests motius, i tal i com diuen els amics que l’avalen amb les seves cartes de recomanació, creiem que García Herrera és un digne mereixedor de rebre el Premi al Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

 

 

+ informació: Projecte de Capçalera


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25