Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 14:10 h

NOTÍCIES

  • OFRENA FLORAL. AJUNTAMENT D'ABRERA

Explosió de colors i música de diversos estils al nostre municipi

14/9/2016

Nens i nenes, pares i mares i joves van omplir de colors la Plaça Pau Casals dissabte, 10 de setembre, en la Segona Festa d’Estiu #Abrera, Holi #Big Friday. Des de la regidoria de Joventut vam organitzar aquest espectacle de colors i música.

El grup local Big Friday va amenitzar la festa des de les cinc de la tarda fins la una de la nit amb la millor música dance i llançaments de pols Holi, que està feta amb ingredients naturals com midó i colorant alimentari.

Amb aquest esdeveniment també vam celebrar el vuitè aniversari del Casal de Joves d’Abrera.

 

Jazz a l’Hort de la Parròquia

El cicle Setembre Musical va arrencar dissabte amb l’actuació del Sextet de la Barítona a l’Hort de la Parròquia. El grup, integrat per músics destacats del món de la cobla, la música tradicional i el jazz, va oferir un original repertori. Jordi Campos, director de l’Escola Municipal de Música, forma part del grup.

 

Podreu adquirir entrades i abonaments pel cicle musical, organitzat per la Regidoria d’Acció Cultural i Patrimoni, a l’Hort de la Parròquia a partir de les 21.30 hores. En cas de pluja el concert es traslladaria a la Casa de Cultura.

 

Ofrena floral
L’Ajuntament d’Abrera, partits polítics, i diverses associacions del nostre municipi vam participar diumenge, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, en la tradicional ofrena floral al Monument de Rafael Casanova. Un any més, a l'acte es va destacar que el nostre municipi és un exemple de convivència entre la gent i els pobles.

 

L’Equip de govern i regidors d’altres grups municipals de l’Ajuntament van iniciar l’ofrena. Els van seguir el Partit dels Socialistes de Catalunya, Alternativa d’Abrera, Abrera en Comú, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya.

 

Les associacions que van participar en l’ofrena van ser: Abrera Sardanista, AMPA de l’Escola Bressol Món Petit, AMPA Institut Voltrera, Associació Cultural Ball Abrera, Associació Cultural Balls de Saló Pas a Pas, Associació de Veïns i Propietaris Les Carpes de Vilalba, Assemblea Nacional de Catalunya per Abrera, Associació del Casal d’Avis d’Abrera, Associació de Veïns Barri del Rebató Els Porrons d’Abrera, Associació Naturalista d’Abrera, Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Abrera, Associació Dones i Futur contra la Violència de Gènere, Associació Fibromiàlgia i Fatiga Crònica d’Abrera, Coral Contrapunt, Els Illets d’Abrera Grup Escènic, Juventudes Rocieras de Abrera, Parròquia d’Abrera i Societat Esportiva de Pescadors d’Abrera. Una ballada de sardanes, a càrrec d’Abrera Sardanista, va tancar l’acte.

 

Havaneres
La música i els cants mariners de les havaneres van amenitzar la tarda de l’11 de setembre a la plaça Rafael Casanova. El grup Havana Xica va oferir el concert. Com és tradició, la cantada va anar acompanyada d'una degustació de rom cremat, beguda que acostumaven a beure els mariners als matins per no tenir fred.

Les havaneres són un estil musical que va arribar a Catalunya als segles XVIII i XIX amb els mariners que viatjaven a les Antilles. Les seves lletres parlen del mar, amor, batalles i les illes del Carib.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25