Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 21/01/2019 | 16:49 h

NOTÍCIES

  • PLE 26 DE MAIG

El Ple Municipal aprova una moció de rebuig als atacs del Govern espanyol i el Tribunal Constitucional contra les mesures per fer front a la pobresa energètica i habitacional

30/5/2016

Els grups municipals de PSC, Esquerra, Convergència, Ad’a i Abrera en Comú van presentar al Ple de l’Ajuntament d’Abrera l’aprovació d’una moció proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) en la sessió ordinària celebrada dijous passat, 26 de maig.

La representant de la PAH, Pilar Gálvez, va llegir la moció, que va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, Esquerra, Convergència, Ad’a, Abrera en Comú; l’abstenció de C’s i el vot en contra de PP.

 

Manca de sensibilitat social

Amb l’aprovació de la moció, el Ple municipal de l’Ajuntament d’Abrera expressa el total rebuig a l’actuació del Govern espanyol, promovent recursos contra normes que protegeixen les persones més vulnerables afectades per una situació de pobresa energètica.

El Ple denuncia la manca de sensibilitat social del Govern espanyol, que malgrat els requeriments comunitaris, no ha formulat cap normativa en matèria de protecció dels consumidors més vulnerables afectats per una situació de pobresa energètica.

Amb la moció també es dóna suport a l’acord de la cimera entre Govern, Parlament i entitats municipalistes i socials d’elaborar ràpidament una nova normativa per recuperar eines d’actuació en aquesta matèria per part de les administracions. 

També es demana a les entitats bancàries que no s’aixequin de les taules de negociació i alhora assumeixin corresponsablement el seu paper en la solució habitacional necessària al nostre país.

 

La moció aprovada inclou altres acords, com demanar al Tribunal Constitucional que no admeti a tràmit ni suspengui cap article de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

També es donarà coneixement dels acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), al Síndic de greuges, a l’Agència Catalana de consum, a l’Organització de Consumidors i Usuaris i a les entitats d’aquest municipi que donen suport a les famílies més vulnerables.

 

Situació de desemparament

La pobresa energètica és una situació de desemparament en què es troben moltes llars com a conseqüència de la precarietat econòmica de moltes famílies que pateixen la crisi i es veuen incapaces de fer front al pagament de la factura energètica dels seus habitatges al trobar-se a l’atur, en una situació de sobreendeutament o de manca d’ingressos suficients per arribar a final de mes.

Aquesta situació de vulnerabilitat, que afecta a moltes persones, els planteja haver d’escollir quines són les despeses prioritàries per a la seva subsistència renunciant a l’alimentació o a un habitatge amb una temperatura mínimament adequada per fer a les temperatures de l’ hivern.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25