Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 19/09/2018 | 12:55 h

NOTÍCIES

  • GIMCANA SALUDABLEMENT

Prop de 500 persones han participat a la Setmana de la Salut Mental a Abrera, saludableMENT

11/5/2016

Gairebé 500 persones han participat a les diverses activitats de la Setmana de la Salut Mental, saludableMENT, que ha tingut lloc a Abrera del 9 al 14 de maig

Des dels departaments de Salut, Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament hem dut a terme aquesta campanya amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància de la cura de la salut mental.

 

La campanya es va iniciar dilluns 9 de maig amb dos xerrades, una per joves i una destinada a avis i pares. Al Casal de Joves una desena de nois i noies van adquirir de forma molt pràctica i participativa diverses eines per al control dels seus perfils a les xarxes socials. Amb la conscienciació i coneixements adquirits es vol apoderar als joves a controlar les seves vides  en aquest àmbit per evitar possibles conflictes i problemes que clarament poden afectar a la seva autoestima o altres aspectes de la seva salut.

 

Al Casal d’Avis, l’escriptora i consellera familiar Victòria Cardona va compartir amb prop de 25 pares i avis les claus per a una bona convivència entre pares i avis cangurs. Cardona va parlar de discreció, comunicació, sinceritat… A l’hora que va destacar aquelles qualitats que els avis poden oferir als néts com és el seu ritme i expertesa. També va explicar anècdotes que demostren el gran afecte que els néts tenen vers els avis que n’han tingut cura.

 

Gestionar les emocions

Dimarts, 10 de maig, el Casal de Joves va acollir un taller destinat a adolescents per treballar la gestió de les emocions, mitjançant el debat i la realització d’activitats on es va treballar tant l’habilitat d’identificació de les emocions com les eines alternatives per gestionar-les. Al taller van assistir un grup de set joves, dues noies i cinc nois. La majoria d’ells es van mostrar predisposats a participar des de l’inici i el taller es va poder desenvolupar amb fluïdesa.  Les activitats en que més es van interessar van ser el joc del dòmino, l’expressió de les conductes realitzades i les possibles conductes alternatives per gestionar les emocions de ràbia i tristesa. 

Per altra banda, els tallers programats a l’Institut Voltrera van tenir molt bona acollida entre els alumnes que han pogut assolir competències per gestionar les emocions i disposar de més eines per afrontar el dia a dia. Van dur a terme aquests tallers els alumnes de 1r d’ESO (uns 140 alumnes), els alumnes de 2n d’ESO (130 alumnes) i els alumnes de 3r d’ESO (110 alumnes).

Dimarts a la tarda, 10 de maig, va tenir lloc a l’Institut Voltrera una xerrada adreçada a pares i mares sobre autoestima i adolescència. Uns 25 pares van participar-hi activament i van treballar eines per entendre més els seus fills i connectar amb ells.

 

Diàleg amb el cos

La previsió de pluja va canviar la ubicació de la master class de ioga, programada inicialment per realitzar-la al Parc de l’Estació. Aquesta va tenir lloc a l’Hotel d’Entitats, on els participants van poder gaudir d’aquesta activitat de diàleg amb el cos a través de la consciència.

 

Activitats en família

El temps també va canviar la ubicació de la gimcana programada per divendres, 13 de maig, tot i que finalment no va ploure. Aquesta activitat es va fer al Casal de Joves i va acollir a uns 25 nens i les seves famílies, unes 60 persones en total. La cloenda de la gimcana va ser una xocolatada on totes les famílies van poder berenar plegades. Els participants van poder posar en pràctica les seves capacitats per solucionar de forma col·laborativa les proves que se’ls van presentar. La tarda de divendres va acabar amb la projecció de la pel·lícula La herida al Centre Polivalent.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera valorem molt positivament les col·laboracions de les escoles, l’Institut Voltrera, la Biblioteca Josep Roca i Bros, el Casal d’Avis, Ràdio Abrera, totes les entitats col·laboradores i els serveis municipals implicats que han fet possible la realització de la Setmana de la Salut Mental, on tots hem pogut aprendre una mica més que hem de vetllar per nosaltres mateixos, a banda de tenir cura dels altres, i que això ens enfortirà com a persones i ens farà més feliços.

 

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25