Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 19:50 h

NOTÍCIES

  • LECTURES COMPARTIDES

Les alumnes del Servei de Català i l'Aula d'Adults celebren Sant Jordi a l'Auditori de la Biblioteca Josep Roca i Bros amb 'Lectures compartides'

27/4/2016

En el marc de la celebracions de la diada de Sant Jordi, divendres 22 d’abril a la tarda, set alumnes dels cursos de català d´Abrera van participar en la 16a edició de les "Lectures Compartides".

En l´acte, organitzat per la Biblioteca Josep Roca i Bros d´Abrera, també hi van participar més de 20 alumnes de l´Aula d´Adults i altres lectors a títol individual.

 

Durant la setmana, i amb motiu de l´Any Literari Ramon Llull, tots els alumnes dels cursos de català havien treballat diferents textos a l´aula per endinsar-se en l´obra i pensament d´aquest autor, alhora que practicaven la lectura en veu alta i la pronúncia en català.

 

Aquest treball va servir perquè les alumnes de l´Elemental 3 recitessin i compartissin amb els assistents a l´acte un fragment del Llibre de les bèsties, “El consell del rei”, que prèviament havien adaptat al femení a classe, ja que totes les alumnes del curs són dones. Pel que fa a les alumnes de l´Intermedi 3, van llegir uns versicles del Llibre d´amic e amat de Ramon Llull i els poemes que, sobre els mateixos versicles, va escriure Jacint Verdaguer a la seva obra Perles (L’amic i l’amat. Càntics de Ramon Llull posats en vers).

 

Les alumnes de l’Aula d’Adults, per la seva banda, van llegir fragments de Història de una escalera i En la ardiente oscuridadd’Antonio Buero Vallejo, Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes, Hamlet de William Shakespeare, Poemas de Blas de Otero, La familia de Pascual Duarte de Camilo José Vela, Sonatina i Canción de otoño en primavera de Rubén Dario, Vida de mestre Ramon i Llibre d’amic e amat de Ramon Llull.

 

L´edició d´enguany de les "Lectures compartides" ha estat una de les que ha congregat un major nombre de participants i assistents de totes les celebrades fins al moment.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25