Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 18/09/2019 | 11:19 h

NOTÍCIES

Seguim lluitant! Celebrem el 8 de març, Dia Internacional de la Dona

9/3/2016

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i la regidora de Dones i Igualtat, Guadalupe Marcos, acompanyats d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament, van participar dimarts 8 de març en els diferents actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb el lema, Seguim lluitant!

“Les dones, fóra o dins de casa, fem una feina molt important al llarg de la nostra vida. Volem commemorar aquesta lluita recordant que l’any 1911 un grup de dones que lluitaven pels seus drets van tenir una mort espantosa, reclamaven l’igualtat salarial i la disminució de la jornada laboral. Tambè s’ha tingut que lluitar pel dret a vot, per ocupar càrrecs públics, per l’educació... Celebrem doncs el Dia internacional de la Dona”, ha explicat la regidora Guadalupe Marcos.

La jornada va començar amb el col·loqui - esmorzar Educació i Gènere, una activitat oberta del Taller de Llengua, que va tenir lloc al Centre Polivalent d’Abrera. Organitzat per la regidoria de Dones i Igualtat, el col·loqui va començar aclarint conceptes com gènere, identitat sexual, o orientació sexual. Després es va passar un vídeo on es posava de manifest la importància de l’educació d’adults. Les dones participants del taller de llengua, la majoria magrebines, es van sentir molt identificades amb el vídeo, ja que aquest feia palès, com al llarg dels anys, els homes han tingut més fàcil que les dones l’accés a l’educació.

Al col·loqui van sortir idees molt interessants, com el fet que encara queda molt feina per fer i que encara s’ha de continuar treballant per la igualtat entre homes i dones, sobretot a l’àmbit laboral. També es va explicar el conte Arturo i Clementina, per treballar la igualtat i la formació de la identitat. El col·loqui va finalitzar amb un esmorzar típic català, preparat amb l’ajuda de l’associació Dones i Futur.

Mostra a l’aire lliure
Seguidament, l’alcalde i la regidora van visitar l’exposició ‘Elles van donar el primer pas’, una mostra a l’aire lliure on es presentaven la biografia de 103 dones espanyoles que han destacat al llarg de la història. Entre elles, l’Aurora Moragas Murà, veïna d’Abrera, regidora de Joventut i Serveis Socials de l’ajuntament a principis dels anys 80 i primera presidenta del Casal de la Gent Gran. Des del consistori hem col·laborat en aquesta mostra, organitzada per les entitats Dones i Futur i l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere (AAcVG).

Aquestes associacions han mostrat la seva satisfacció per l’èxit de l’exposició. "Hem aconseguit arribar a persones que habitualment no participen de les nostres activitats, les hem familiaritzat amb els noms d´elles i de la seva aportació històrica, perquè el que no es visualitza, no existeix”, han valorat les entitats. “Aquesta és una exposició que oferirem als municipis del nostre voltant. A més hem aconseguit 40 signatures contra la possibilitat que Barcelona es converteixi en destinació de turisme sexual", han a afegit.

Manifest del 8 de març
L’acte principal de la commemoració del 8 de març va tenir lloc a la plaça de la Constitució, a les sis de la tarda, amb la lectura del manifest a càrrec de la regidora de Dones i Igualtat, Guadalupe Marcos. L’acompanyaven l’alcalde, regidors i regidores de la corporació, representants dels diferents grups municipals, associacions, l’Aula d’Adults i veïns i veïnes del poble.

El manifest es va tornar a llegir aquest diumenge, 13 de març, a les 12 del migdia a la plaça Rafael Casanova. Una hora abans, a les 11 del matí, va tenir lloc una representació de teatre amb Sense Pausa, una obra en clau d’humor que ens convidava a reflexionar sobre el ritme de vida i al realització personal de les dones d’avui dia. Després de la lectura del manifest hi va haver una exhibició de zumba amb les Zumberes d’Abrera de Rakel. Aquest grup també va celebrar dimarts el Dia Internacional de la Dona amb exhibicions de zumba a l’Institut Català d’Oncologia (Hospital Duran i Reynals), a l’Hospitalet de Llobregat.

Actes diversos
La commemoració del Dia Internacional de la Dona va començar el 4 de març amb un Sopar de Dones, organitzat per Dones i Futur, que va comptar amb la participació de la regidora de Dones i Igualtat Guadalupe Marcos i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Mònica Torre-Marín. Per altra banda, la Biblioteca Municipal Josep Roca i Bros va acollir, el dijous 10 de març, la presentació del llibre Dones de la Índia d’Anita Nair. L’acte va anar a càrrec de Deepi Golani, de Casa Àsia Barcelona.

El proper dimarts, 15 de març, la Biblioteca Municipal també serà l’escenari de la presentació del llibre Hombres para el siglo XXI, semblanzas de hombres feministas, de Julián Fernández de Quero. En aquest, dinou homes relaten la seva experiència vital cap al camí de la igualtat de gènere. La presentació anirà a càrrec de l’escriptor José Luís García Herrera; Toni Soler, de la entitat AAcVG i Juanjo Compaire, d’Homes Igualitaris. Organitza aquest acte l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere amb la Biblioteca Municipal Josep Roca i Bros.

Finalment, el proper diumenge 20 de març, a les 19 hores, tindrà lloc al Centre Polivalent la projecció de la pel·lícula Dos días, una noche, una activitat organitzada per Emmetcinats Cine Club Abrera.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25