Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 20/05/2019 | 08:37 h

NOTÍCIES

El finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM), prioritari per fer front el mosquit tigre

4/3/2016

El regidor de Medi Ambient i Sanitat de l’Ajuntament d’Abrera, Xavier Serret, va participar en la reunió de responsables polítics que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el 23 de febrer passat, per analitzar la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM).

Aquest servei només es pot mantenir establint un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014.

El cost anual aproximat del Servei de Control de Mosquits és de 800.000 euros, dels quals el Govern català ha de fer front 600.000 euros. La resta son les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona. La lluita contra el mosquit tigre és de gran importància i d’interès de salut pública, ja que no només és una molèstia per les picades, sinó que s’ha comprovat que és una important via de transmissió de malalties.

Segons el regidor Xavier Serret, “les institucions són plenament conscients del problema de salut pública que comporta l´expansió del mosquit i s´estan realitzant els passos necessaris per a poder solucionar el problema pressupostari per l´any 2016, i en pocs dies es trobarà una sortida satisfactòria per a aquest any. Som plenament conscients però, que el problema requereix una solució definitiva i estable, i òbviament això passa per un pacte entre totes les institucions implicades en el pla de control del mosquit tigre”.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25