Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 21/01/2019 | 16:50 h

NOTÍCIES

Endesa renova la tecnologia de la subestació d´Abrera per millorar el servei

2/3/2016

Endesa ha efectuat diversos treballs de renovació tecnològica a la subestació d’Abrera per tal de millorar la seguretat i el subministrament elèctric a 11.500 clients, repartits en vuit municipis del Baix Llobregat (Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) i del Vallès Occidental (Castellbisbal, Vacarisses i Viladecavalls).

La subestació d’Abrera està ubicada al Polígon Industrial Barcelonès, a l’Avinguda Can Amat.

Amb una inversió de 183.000 euros, els treballs han consistit en la protecció contraincendis a l’interior de la subestació, on s’ha instal•lat pladur resistent al foc a tota la sala de cel•les de la instal•lació. També s’ha millorat el sistema de detecció de fums i s’han renovat els tancaments resistents al foc.

A més, s’han substituït cinc interruptors d’oli per uns de gas d’última generació. Es tracta d’un equip aeri encapsulat que millora substancialment la seguretat, a més d’evitar microtalls en el servei. Aquest nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. El material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

Per altra banda, s’ha millorat el sistema de telecontrol remot. Aquest nou mecanisme registra en un sol equip totes les dades que tenen a veure amb el funcionament dels diferents elements que composen la subestació: interruptors, transformadors, línies, etc. D’aquesta manera, a més de poder comprovar en tot moment el correcte funcionament de la instal•lació, detectaria de manera immediata possibles anomalies i permetria corregir-les mitjançant maniobres de manera remota, des del centre de control de la companyia elèctrica. Finalment, s’han efectuat millores en el sistema de control i protecció de dos transformadors 220/25 de 40 MVA de potència.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25