Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 20:10 h

NOTÍCIES

Els veïns i veïnes d´Abrera van donar 27 tones de tèxtil usat a Humana el 2015

12/2/2016

L’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir 27.699 kg de tèxtil usat a Abrera l’any 2015, segons les dades facilitades per aquesta entitat. Aquesta xifra representa un augment del 29% respecte l’any 2014, quan es van recollir 21.417 kg de roba.

La Fundació té instal•lats al nostre municipi deu contenidors, on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza. Les peces dipositades als contenidors d´Humana tenen dues destinacions: una part s´envia a la planta de classificació de l´Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reciclatge.

Les peces enviades a la planta es distribueixen de la següent manera: el 59% es prepara per a la reutilització. D’aquest percentatge, un 14% es destina a les botigues de segona mà que la Fundació Humana té a Madrid, Barcelona, Sevilla i Granada, i el 45% restant es tracta de roba que s’exporta a Àfrica per a ser venuda a preus baixos a comerciants locals. El 35% es destina a reciclat; un 5%, a valorització energètica i un 1%, a tractament finalista (centre de tractament de residus).

Protecció del medi ambient
La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 27 tones recollides l’any passat a Abrera representen un estalvi de 87 tones de CO2 a l’atmosfera.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25