Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 08/04/2020 | 15:07 h

NOTÍCIES

Jesús Naharro participa a la presentació de l´informe tècnic que avala la inversió en la Ronda del Vallès o Quart Cinturó (B40)

10/2/2016

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i el regidor d’Obres i Serveis, Parcs i Jardins, Urbanisme i Mobilitat, Albert Roca, van assistir a la presentació de l´informe tècnic que avala la inversió en la infraestructura de la Ronda del Vallès o Quart Cinturó (B40), que va tenir lloc dijous passat, 4 de febrer, a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

L’acte va anar a càrrec del conseller Josep Rull, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president de la patronal CECOT, Antoni Abad. L’esdeveniment també va comptar amb l’assistència dels alcaldes de Martorell, Viladecavalls i Terrassa, i representants de les empreses Mercadona i SEAT.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lamentar l’actuació de l’Estat en la construcció del tram entre Abrera i Terrassa de la B-40. “No és acceptable que les obres s’acabin l’any 2019, ni en termes de productivitat ni de progrés del país”, va comentar el conseller.

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, va explicar en declaracions a Ràdio Abrera que “és un tram de només sis quilòmetres, que requereix d’una inversió d’uns 300 milions d’euros aproximadament, però que tindrà un retorn molt ràpid, ja que comportarà uns estalvis logístics i, alhora competitius, per al teixit industrial de la nostra àrea i en concret pel nostre municipi”.

“Entenem que hem d’apostar per la presentació d’aquest projecte, apostar perquè s’inverteixi logísticament en infraestructures, que això faci més competitiu el nostre sector industrial i es generi més ocupació de qualitat”, va destacar l’alcalde.

L’informe tècnic ha estat elaborat per l’Institut Cerdà per encàrrec de la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT. L’estudi quantifica els beneficis que aportaria per a l’economia i les empreses la finalització i explotació del tram Abrera - Terrassa. L’estalvi intern de les empreses seria de sis milions d’euros anuals i l’estalvi en l’àmbit de la mobilitat, de 24 milions anuals. En termes de sostenibilitat, s’evitaria l’emissió de 6.700 tones anuals de CO2 i l’impacte macroeconòmic s’ha xifrat en 252 milions.

De la seva banda, la ministra de Foment en Funcions, Ana Pastor, va anunciar durant l’entrevista que va mantenir amb el conseller Rull divendres passat, 5 de febrer, que les obres del túnel de la Ronda del Vallès o Quart Cinturó a Abrera començaran en els proper dies. Segons les previsions del Ministeri de Foment, les obres entre Abrera i Viladecavalls finalitzaran el 2019.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25