Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 20:22 h

NOTÍCIES

Veïns i veïnes de totes les edats celebren a Abrera el Carnaval 2016

8/2/2016

Des dels més menuts del poble a la nostra gent gran, els veïns i veïnes d’Abrera han donat la benvinguda al Rei de la Gresca, el Carnestoltes, que un any més ha protagonitzat diverses actes festius a tot el municipi amb moltes disfresses, música i diversió.

Les activitats del Carnaval van començar dijous passat, 4 de febrer, dijous gras. La Plaça de la Constitució va reunir a nens i nenes del poble que van participar a l’espectacle infantil realitzat per la companyia Gil & Ratataplam.

El Casal d’Avis del Barri de Santa Maria, de la seva banda, va acollir un berenar típic de dijous gras amb truites i botifarres com a ingredients destacats de l’àpat. Unes cinquanta persones van participar en el berenar, el primer organitzat per la nova junta del Casal, i que va comptar amb l’assistència de l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, el regidor d’Esports, Salut i Gent Gran, Francisco Sánchez Escribano, i la regidora d’Hisenda, Serveis Socials, Dones i Igualtat i Millora, Guadalupe Marcos.

La festa va continuar dissabte 6 de febrer amb la Gran Rua de Carnestoltes, que va començar al Parc de Can Morral i va finalitzar a la Plaça Pau Casals, després de recórrer diversos carrers del municipi com el Passeig Estació i l’Avinguda Generalitat. El Carnestoltes va encapçalar la rua, una tradició que hem recuperat enguany. Jorge la Suerte i Disco Band Disc van animar el ball en una plaça plena de veïns i veïnes de totes les edats, que no van parar de ballar fins el vespre.

Durant la festa, el jurat del concurs de disfresses es va reunir al Casal d’Avis per decidir els premis, que després van entregar a l’escenari de la plaça juntament amb l’alcalde, Jesús Naharro, i la regidora de Joventut, Cultura i Comunicació, Davinia Megías. En total es van entregar 14 premis, repartits en les categories de 0 a 5 anys, de 6 a 10 anys, d’11 a 16 anys, de 17 en endavant i premis a la comparsa més original i a la comparsa més participativa. Després, i recuperant un costum de fa anys, el Rei Carnestoltes va ser cremat al mig de la plaça.

Finalment, el grup La Cremallera va amenitzar el Carnestoltes Infantil que va tenir lloc a la Plaça Pau Casals diumenge passat, 7 de febrer, on els més petits del poble van ballar i jugar amb els seus pares.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Abrera donem les gràcies a la Comissió del Carnestoltes, Protecció Civil, Brigada Municipal i Policia Local per la seva col•laboració en la celebració del Carnestoltes 2016 . Moltes gràcies a tots i totes!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25