Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 06/07/2020 | 04:51 h

NOTÍCIES

El Servei de Català d´Abrera celebra la cloenda dels cursos de català i del voluntariat per la llengua

21/6/2016

El Servei de Català va celebrar aquest dilluns 20 de juny el final dels cursos de català 2015-2016 i de la 8a edició programa del Voluntariat per la Llengua a Abrera. L’acte, al qual van assistir prop d’una trentena de persones, va comptar amb l´assistència de la regidora d´Educació, Maria José Orobitg.

Un total de 36 alumnes han pogut cursar trimestralment els nivells de català Elemental (B1) i Intermedi (B2) en la nostra població. Com és habitual, per complementar els continguts acadèmics, necessaris per superar amb èxit les proves finals realitzades aquest mes de juny, s´han fet durant el curs tot un seguit d´activitats dins i fora de l´aula per ajudar a avançar els alumnes en el seu aprenentatge del català i a aprofundir en el seu coneixement de l´entorn i la cultura catalana.

Activitats realitzades
Sortides culturals: Visita a l´exposició "Maternitats" (Biblioteca Josep Roca i Bros), sortida al Teatre d´Abrera per veure l´obra El mètode Gronhölm i visita guiada a la Biblioteca Nacional de Catalunya (Barcelona).

Col•laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d´Abrera en diversos actes:
Unes alumnes del curs Intermedi van realitzar una lectura d´un fragment de la novel•la Quan en dèiem xampany de Rafel Nadal, que va ser gravada en vídeo i difosa en las xarxes socials per anunciar i presentar la visita d´aquest autor a la biblioteca.

Alumnes dels cursos Elemental i Intermedi van participar com a lectores en l´acte "Lectures compartides" organitzat per Sant Jordi.

Participació en el Projecte Ramon Llull que, amb l´impuls de l´Ajuntament d´Abrera i el suport de la Diputació de Barcelona, s´ha desenvolupat conjuntament al municipi pel Servei de Català, l´Escola Ernest Lluch, l´Aula d´Adults i l´Escola Municipal de Música. Durant aquest semestre els alumnes s´han apropat a la vida i a l´obra de Ramon Llull gràcies a diferents activitats realitzades a l’aula. A més, els alumnes han tingut ocasió de mostrar el resultat del seu treball en un acte públic conjunt a Abrera i més tard, a Barcelona, en l´acte de cloenda del projecte, en què van participar representants dels alumnes dels 4 municipis que enguany s´hi han adherit.

Pràctica amb voluntaris lingüístics
Finalment, els alumnes han pogut gaudir de l’oportunitat que els ofereix el Programa del Voluntariat per la llengua, ja que és una eina magnífica per als aprenents de català per reforçar la seva expressió oral, alhora que a través dels voluntaris lingüístics coneixen altres aspectes de la societat i la cultura catalana. Aquest any s´ha fet la 8a edició d´aquest programa a Abrera, en què han participat 14 persones, 7 aprenents i 7 voluntaris lingüístics. El programa es va iniciar el 7 d´abril amb la constitució de les parelles lingüístiques i s´ha perllongat durant 10 setmanes. Durant la cloenda, la regidora d’Educació, Maria José Orobitg, va ser l’encarregada de lliurar els certificats als participants d´aquest programa.

El Servei de Català ja està preparant el curs 2016-2017, que s’iniciarà a principis d’octubre. Podem avançar que el període d’inscripcions per al curs 2016-2017 serà del 12 al 24 de setembre i està previst que s’imparteixin els nivells Bàsic (A2) i Suficiència (C1).


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25