Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 25/06/2019 | 03:39 h

NOTÍCIES

  • ofrena_floral_peq2

Abrera celebra la Diada Nacional de Catalunya amb esdeveniments culturals

15/9/2015

L´Ajuntament d´Abrera i diverses associacions del municipi van participar el passat onze de setembre en la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova.


A l´acte es va destacar que Abrera és un clar exemple del que ha de ser la convivència entre la gent i els pobles.
L´equip de govern del consistori va ser el primer en fer la seva ofrena, seguit del Partit dels Socialistes de Catalunya, Alternativa d’Abrera, Grup Municipal Abrera en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència i Unió i Junts Pel Sí.

 Seguidament van fer l’ofrena les següents associacions del municipi: Abrera contra la violència de gènere i Dones i futur; Abrera Sardanista, AMPA IES Voltrera, AMPA Ernest Lluch, Associació d’Amics de la Música d’Abrera, Associació Casal d’Avis d’Abrera, Asociación Cultural Ball Abrera, Associació Cultural de Saló Pas a Pas, Associació de voluntaris de Protecció Civil d’Abrera, Associació Fibromiàlgia i Fatiga Crònica d’Abrera, Associació Naturalista d’Abrera, Associació Veïns del Rebató, Coral Contrapunt, Club Petanca Abrera, Juventudes Rocieras de Abrera, Parròquia d’Abrera i Parròquia de Santa Maria de Vilalba, Societat Esportiva de Pescadors d’Abrera i l’Assemblea Nacional Catalana.

Un cop finalitzada l´ofrena floral, Abrera Sardanista va ballar diverses sardanes que van concloure l’esdeveniment.

Havaneres i Rom cremat
La celebració de l´onze de setembre va continuar a la tarda a la plaça Rafael Casanova. Més de 200 veïns i veïnes d´Abrera van gaudir a la tarda de la cantada d´Havaneres oferta per Cavall Bernat, grup fundat l´any 1965 pel mestre Ortega Monasterio, autor de temes emblemàtics com El meu avi.

Com es tradició a tot Catalunya, la cantada d´havaneres va anar acompanyada d´una degustació de rom cremat, beguda que acostumaven a beure els mariners als matins per no tenir fred.

Durant el concert el públic va gaudir d´un ampli repertori d´havaneres, entre les quals no van faltar El canó de Palamós, La Bella Lola o El meu avi.

“El públic de les cantades d´havaneres és exigent”, ens van explicar els integrants de Cavall Bernat. “Coneixen les cançons i això ens obliga a fer-ho molt bé”.

Les havaneres són un estil musical que va arribar a Catalunya als segles XVIII i XIX amb els mariners i navegants que viatjaven a les Antilles. Les seves lletres parlen del mar, les illes del Carib, amors, desamors i batalles.

 


 

 

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25