Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 19/09/2018 | 12:54 h

NOTÍCIES

  • nevada

Consells d´autoprotecció en cas de nevada

3/2/2015

Protecció Civil manté activat el pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, el Neucat, per l’episodi de nevades que pot afectar les cotes baixes durant els propers dies. D’acord amb els avisos del Serveis Meteorològic de Catalunya, hi ha risc moderat de neu al Baix Llobregat Nord per avui dimarts, i demà dimecres entre les 0h i les 6h hi ha risc alt o molt alt de neu amb possible afectació sobre activitats habituals i serveis bàsics. Dimecres la cota baixarà fins a nivell de mar i les precipitacions seran localment en forma de ruixat i calabruix.

Davant d’aquesta situació, els recordem quins són els consells d’autoprotecció que s’han de tenir en compte en cas de nevada:

A casa, cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d´aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics. En cas de nevada, es demana col·laboració en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d´accés a les zones rurals. I en cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retirar-la sense abocar-la a la via pública.

Si hem de sortir de casa, cal abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l´una sobre l´altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l´aire fred entri directament als pulmons. Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d´edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l´exterior.

Des de Protecció Civil també es recomana agafar el cotxe només si és imprescindible, consultar l´estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols. També es recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb bateria, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric.

En cas d’acumulacions de neu a cotes no habituals, com seria el cas del Baix Nord, la millor mesura d’autoprotecció és esperar a que passi la nevada i les vies es netegin abans d’emprendre la mobilitat. D’aquesta forma es facilita l’accés de les màquines llevaneus i equips de neteja viària i s’agilitza la normalització.

El telèfon d’emergències és el 112.

tríptic_neucat.pdf

Dimarts, 3 de febrer de 2015


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25