Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 18/01/2019 | 00:17 h

NOTÍCIES

  • ple mpal

Aposta per l´acció social i la promoció de l´ocupació en els pressupostos de 2015

13/1/2015

L’Ajuntament d’Abrera ha fet l’aprovació inicial dels pressupostos generals per al 2015 que ascendeixen a gairebé 13,3 milions d’euros. Aquests comptes són un 6,4% inferiors als de l’any anterior a conseqüència de la reducció dels ingressos procedents de la construcció del nou Centre Logístic de Mercadona i la reducció d’aportacions d’altres administracions. Tot i així, es continua apostant per la despesa social, la generació d’ocupació i la via pública, sense haver de recórrer al crèdit.

Les principals línies d’actuació són: Acció Social (que s’incrementa un 26,98%), Promoció Econòmica (25,23%), Ensenyament (11,55%) i Via Pública. Destaca l’aposta pels programes d’inclusió social (121,28%), amb el servei d’atenció domiciliària, i la convocatòria de dos nous plans d’ocupació que permetran contractar 14 treballadors per a tasques administratives i de brigada de parcs i carrers durant sis mesos.

Pel que fa a inversions, al 2015 es destinaran gairebé 1,5 milions d’euros. D’aquests, gairebé un milió serà per a Via Pública: millora de parcs i jardins, mobiliari urbà i clavegueram, tercera fase de reasfaltat de carrers i reposició d’enllumenat públic.

Entre les principals inversions destaquen les obres de millora de la Sala Municipal, dels centres escolars i l’Escola Bressol Municipal, dels equipaments esportius i piscina d’estiu, i del cementiri de Santa Maria de Vilalba. També, per a l’execució del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible.

Per a la confecció d’aquest comptes s’ha tingut en compte l’opinió dels veïns i veïnes amb la convocatòria d’una Audiència Pública i amb la recollida de propostes mitjançant el registre municipal i el correu electrònic.

El pressupost de 2015 s’ha aprovat inicialment amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC,CiU i ICV), l’abstenció del PP, i el vot contrari d’ADA i EU-IU.

Dimarts, 13 de gener de 2015


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25