Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 19:04 h

NOTÍCIES

  • vv

60 anys de SEO/BirdLife amb una jornada oberta d´anellament d´ocells

18/3/2014

La delegació de SEO/BirdLife a Catalunya celebra el seu 60 aniversari amb una jornada d´anellament d’ocells oberta a tota la població per donar a conèixer el projecte conjunt de conservació de l´espai fluvial del riu Llobregat que duu a terme amb l´Ajuntament d´Abrera.

Divendres 21, a les 17.30h, es farà una jornada de portes obertes a Abrera on es mostrarà el projecte i comptarà amb la participació de voluntaris, veïns, entitats i Ajuntament. El punt de trobada serà a l´estació dels Ferrocarrils Catalans, des d´on és previst fer un recorregut de descoberta per les finques municipals de Can Morral del riu i Sant Hilari, on s´ha desenvolupat el projecte durant 12 anys. Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un dels pares o tutors legals.

12 anys de conservació de l’espai fluvial
La col·laboració entre SEO/BirdLife i l´Ajuntament d´Abrera es va iniciar l’any 2002, gairebé en paral·lel al naixement de la delegació catalana de l’entitat ornitològica. El projecte consistia en l’estudi i seguiment de l´avifauna del riu Llobregat, i encara avui dia continua viu. Al llarg d´aquests anys el projecte d´Abrera ha anat engrescant tant voluntaris com professionals que han desenvolupat diferents tasques de seguiment i gestió, divulgació, etc. així com la participació de molts veïns del municipi en diferents jornades i activitats obertes al públic. Fruit de tota aquesta tasca d´estudi, i degut al bon estat de conservació de l´entorn, l´espai va ser inclòs dins de la xarxa Natura 2000, el conjunt d´espais protegits a nivell europeu.

Enguany, amb motiu d’aquesta commemoració, SEO/BirdLife ha volgut escollir el projecte abrerenc com a bon exemple de la conservació del territori i en agraïment a la tasca de socis, voluntaris, veïns i entitats.  

SEO/BirdLife és l´entitat pionera de la conservació de la natura i la biodiversitat de l´Estat i compleix 60 anys des de la seva fundació el 1954, després de les primeres expedicions ornitològiques a Doñana del 1952. Al llarg d´aquests anys  ha treballat intensament per conservar els ocells salvatges i el seus hàbitats, realitzar estudis científics, difondre el coneixement, practicar educació ambiental, treballar en la cooperació internacional, impulsar programes de voluntariat ambiental, etc.

Dimarts, 18 de març de 2014


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25