Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 19/01/2019 | 17:37 h

NOTÍCIES

  • IMG_0247

Abrera homenatja Marciano Rambal pels seus 100 anys

10/1/2014

Marciano Rambal, usuari de la Residència El Canigó d´Abrera, ha rebut un homenatge de l´Ajuntament d´Abrera i de la Generalitat de Catalunya coincidint amb la celebració del seu 100 aniversari.

La Residència ha organitzat una festa d´aniversari on Marciano ha pogut bufar les espelmes d´un gran pastís i ha rebut, de mans de la 1a Tinent d´alcaldessa, Guadalupe Marcos, un ram de flors i unes paraules de felicitació. També una representant del departament de Benestar i Família, Sara Azuaga, li ha lliurat la Medalla Centenària, un guardó que la Generalitat atorga a les persones residents a Catalunya que hagin fet 100 anys d´edat o que estiguin a punt de fer-los. Es tracta d´una medalla d´argent que porta gravats el nom i l´any de naixement de la persona homenatjada.   

Marciano Rambal va néixer a Barcelona, fill de pare sabater i mare venedora de Llegums. A casa eren set fills: 4 noies i 3 nois i tot i que no va poder estudiar va aprendre a llegir i escriure.

Republicà, en l´època de Franco es va exiliar a França  i va estar presoner en un camp de concentració. A França va treballar molt durament i en condicions terribles. Persona de molts oficis i molt treballadora, va obtenir la medalla de Bronze al Treball. En una de les moltes feines, va conèixer l´Odette, la seva dona amb qui té una filla.

No va ser fins la mort de Franco que Marciano va poder tornar al seu país i quan es van fer grans van decidir ingressar tots dos a la Residència Canigó d´Abrera.

Durant tota la seva vida li ha agradat molt fer esport, sobretot bicicleta, i en l´actualitat es troba amb un envejable estat de salut física i mental.

Divendres, 10 de gener de 2014


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25