Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/09/2018 | 23:18 h

NOTÍCIES

  • taulaserveissocials

Cooperació intermunicipal per a la millora de l´atenció social

12/4/2011

Dins del marc de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat constituïda el passat mes de gener, representants municipals dels 30 municipis del Baix Llobregat es van reunir dimarts, 12 d´abril, a la seu del Consell Comarcal per continuar treballant en l´aprofundiment i la consolidació del projecte.

La Taula de Serveis Socials és un instrument pensat per poder fer efectiva la cooperació intermunicipal que augmenti la coherència del sistema de serveis socials a la comarca i l´assoliment d´objectius comuns dins del territori.

L´objecte de la jornada de treball ha estat abordar els grans reptes que afronten les polítiques socials a nivell local, entre els que es troben els següents:

- L´atenció a necessitats, demandes i expectatives socials, derivades de problemàtiques generadores de exclusió social i econòmica per les que s´espera que els serveis socials, en el compliment de la seva missió, puguin aportar respostes i solucions aconseguint la inclusió i la cohesió social.

- Estructuració i organització d´un sistema nacional de serveis socials que pugui dur a terme aquesta missió amb capacitat d´aconseguir resultats tangibles en la solució dels problemes pels que ha estat constituït com sistema de servei públic.

- Desenvolupament d´una xarxa territorialitzada i descentralitzada, gestionada pel govern local, que garanteixi proximitat, capacitat d´adaptació i visió comunitària com requeriment per a garantir la inclusió i la cohesió social.

La jornada ha estat introduïda per la Presidenta del Consell Comarcal, Rosa Boladeras; la coordinadora de l´Àrea de Benestar social de la Diputació de Barcelona, Àngels Nogué; i l´especialista i consultor, Albert Serra, que ha exposat un avantprojecte de pla de treball 2011-2015 per a la Taula de Serveis Socials. Aquest pla de treball és fruit de diverses trobades i reunions de treball dels responsables i directors de serveis socials dels municipis de la comarca del Baix Llobregat.

A partir d´aquestes trobades s´han establert els eixos bàsics en que basa el pla de treball a seguir:

- Disseny d´estratègia i política pública i construcció de lideratge polític
- Estructura del model de provisió i producció dels serveis socials
- Sistemes d´informació i coneixement per a la gestió del sistema
- Formació i capacitació dels professionals

La Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat és única a Catalunya i es va crear el passat 19 de gener amb l´objectiu de posar en marxa un procés de cooperació i treball conjunt entre els Ajuntament de la comarca que els permeti ser més eficients en l´assoliment d´objectius comuns cap a la societat del benestar. D´aquesta manera, es dóna resposta a les necessitats dels serveis socials als municipis que s´han vist fortament marcades per la crisi econòmica.

El treball coordinat dels Ajuntaments ha de permetre configurar un posicionament comú que augmenti la coherència del sistema de serveis socials, a la vegada que facilita la relació amb el govern de la Generailtat i el treball en xarxa amb el conjunt d´agents socials i econòmics del sector.  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25