Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/09/2018 | 23:49 h

NOTÍCIES

  • esport

Suport a les entitats esportives amateurs i al voluntariat esportiu

15/7/2013

L´Ajuntament d´Abrera ha aprovat una resolució en suport als clubs i entitats esportives amateurs i d´esport base i al voluntariat esportiu enfront de la proposta d´Inspecció de Treball. Aquesta moció, presentada pel govern municipal, ha estat aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques presents al Ple d´aquest passat divendres.

L´Ajuntament d´Abrera entén que, davant la difícil situació econòmica que està passant el món esportiu, la campanya d´Inspecció de Treball i Seguretat Social per regularitzar els clubs fins al 30 de setembre posa en perill la seva supervivència. En la gran majoria dels casos, els clubs esportius amateurs i d´esport base són entitats sense ànim de lucre que funcionen amb voluntaris i no tenen capacitat per complir les obligacions laborals, fiscals, de prevenció de riscos laborals, etc. que marca la llei, pensada per a empreses mercantils.

Aquests clubs i entitats esportives presten un veritable servei públic i, amb els ajuntaments, que faciliten els equipaments municipals, han creat un sistema de foment de la pràctica esportiva des de la vessant educativa, de promoció d´hàbits saludables i de cohesió social al territori.

En aquesta resolució es demana l´adaptació del marc normatiu a la realitat del teixit esportiu català, ja que la normativa actual en matèria de seguretat social podria suposar la seva fi.

Per aquest motiu, la proposta aprovada exigeix a la Secretaria General d´Esports de la Generalitat que gestioni amb la Inspecció de Treball la suspensió temporal d´aquestes inspeccions i que es reobri una taula de treball amb la Secretaria  de l´Esport, les entitats municipalistes, la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya) i la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) per tal de cercar fórmules per regular el voluntariat esportiu.

També s´insta a la negociació amb el govern de l´Estat per tal que modifiqui la legislació en matèria de cotització i liquidació perquè no perjudiqui tant l´esport amateur.

Dilluns, 15 de juliol de 2013

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25