Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 19/01/2019 | 17:42 h

NOTÍCIES

  • MIMG_5141

Els alcaldes del Baix Llobregat reivindiquen la unitat territorial de la comarca

6/6/2013

El Consell d´alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat ha signat aquest dimecres una declaració en defensa de la integritat territorial de la comarca. La declaració ha estat signada per la pràctica totalitat d´alcaldes i alcaldesses del territori, amb l´abstenció de Castelldefels. L´acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, a Sant Feliu.

A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l´Estat. Recorden que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d´una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català.

Les màximes autoritats del món local han reclamat que amb el manteniment de la integritat territorial es defineixin també els mecanismes idonis que la garanteixin i n´assegurin una governança i gestió eficaces. A més, han reivindicat que la reforma dels governs locals de Catalunya es faci des del consens i amb la participació del món local.

Els alcaldes rebutgen que existeixi una duplicitat de competències i argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l´Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació. Demanen la garantia absoluta de la prestació dels serveis d´atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat, els serveis d´informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

Els alcaldes proposen la creació d´una comissió formada per membres del Consell Comarcal, alcaldes, de l´Àrea Metropolitana de Barcelona, de la Generalitat i de la Diputació per tal d´establir el futur de la comarca i el seu ordre de govern "des del consens i amb la participació real del món local". Reclamen que ara que el procés està en la fase de negociació és indispensable que s´escolti a totes les parts, sobretot a la comarca i amb especial atenció als petits municipis, també afectats per les reformes previstes.

Documents relacionats: Declaració.pdf

Dijous, 6 de juny de 2013


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25