Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 11/04/2021 | 03:49 h

NOTÍCIES

  • Manifestem el nostre suport a les treballadores i treballadors de Faurecia d’Abrera

Manifestem el nostre suport a les treballadores i treballadors de Faurecia d’Abrera

18/12/2019

El nostre alcalde, Jesús Naharro, s’ha reunit aquest matí amb representants del comitè d’empresa de Faurecia per manifestar l’interès, el suport, i la solidaritat de l’Ajuntament amb la plantilla de la companyia. La nit del 19 al 20 de novembre, un incendi va cremar part de la nau de l’empresa, ubicada al polígon industrial Sant Ermengol d’Abrera.

L’alcalde, Jesús Naharro, ha destacat la implicació i esforç de les treballadores i treballadors de l’empresa per superar l’incident: “Des de el Ayuntamiento siempre hemos demostrado interés en el suceso ocurrido en la planta. Hoy nos hemos reunido con el Comité de Empresa para preocuparnos preguntar por el futuro de las instalaciones y el presente que tienen actualmente. Cómo han sido capaces de rehacerse ante un incidente de esas características y cómo, des de la primera hasta la última trabajadora y trabajador de Faurencia, se han implicado para poder mantener la planta operativa y sus puestos de trabajo”.

“Desde el Ayuntamiento queremos ofrecer nuestro máximo apoyo y nos emplazamos a hacer una visita a la planta conjuntamente con la empresa para manifestar nuestra disponibilidad para poder ayudar y, a la vez, pedir que se hagan las inversiones necesarias en la planta para que garanticen la continuidad de los puestos de trabajo en la planta de Faurencia en Abrera”, ha assenyalat l’alcalde.

Destrosses i parada de producció

Quan es va declarar el foc es va evacuar una cinquantena de persones que es trobaven a l’interior de l’empresa i cap d’elles va resultar ferida. Efectius de la Policia Local d’Abrera, Protecció Civil i el Servei Municipal d’Aigües de l’Ajuntament d’Abrera van donar suport als Bombers durant tota la nit.

L’incendi va tenir lloc en una nau de 2 plantes, afectant la planta baixa, una zona diàfana d'uns 3.000 m2, dividida en dues parts. El foc va cremar la zona de producció i la compartimentació de la nau va evitar que el foc es propagués a la zona d'oficines i emmagatzematge. També es va evitar que pogués afectar a d’altres naus adjacents.

 

A més de destrosses, l’incendi va provocar l’aturada de la producció de l’empresa, fabricant de taulells de vehicles i proveïdora de SEAT. El foc també va provocar l’aturada de la producció a l’empresa automobilística per la falta d’estoc, en algunes línies de xapa, pintura, muntatge i revisió final de vehicles. Faurecia va reprendre la producció el cap de setmana del 23 i 24 de novembre passats.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies