Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 19/02/2020 | 11:55 h

NOTÍCIES

  • Millorem l’enllaç entre la carretera C-55 i l’avinguda Generalitat, un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2018

Millorem l’enllaç entre la carretera C-55 i l’avinguda Generalitat, un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2018

26/11/2019

Aquest mes de novembre des de l'Ajuntament d'Abrera hem iniciat les obres de millora de l’enllaç entre la carretera C-55 i l’avinguda Generalitat, el segon projecte més votat dels Pressupostos Participatius 2018, centrat en la millora de la vorera de l'avinguda de la Generalitat d'accés al Rebato.

La proposta ciutadana aposta per la millora a l’encreuament de la vorera de l’Av. de la Generalitat amb la sortida de la C-55, venint d’Olesa de Montserrat. Consisteix en la creació de voreres més amples i lliures d’obstacles donant prioritat als vianants davant dels vehicles.

 

L’actuació, amb un cost de 44.194,72 € amb el 21% d’IVA inclòs, inclou diverses millores:

  • Reconstrucció de la illeta existent adaptada al nou pas de vianants.
  • Perllongament de la barana als dos costats per ajustar-la al nou pas de vianants.
  • Instal·lació d'obra civil necessària per a la futura implantació d'un semàfor amb polsador.
  • Instal·lació d'un tub de desguàs i formigonat de la cuneta existent amb el que s'aconsegueix ampliar la vorera existent al tram que hi ha des del túnel fins a l'enllaç.
  • Repavimentació d'asfalt a tota la zona d'actuació de l'enllaç.
  • Col·locació de protecció de metacrilat a la barana (zona del túnel) per protegir als vianants d'esquitxades provocades pel pas dels cotxes en dies de pluja.
  • Senyalització.

La realització d’aquesta actuació s’ha endarrerit uns mesos per les esmenes del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona a la proposta inicial presentada. Els altres dos projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2018, la Millora del pati de l'Escola Francesc Platón i Sartí i la Millora del pati de l’escola Josefina Ibáñez es van dur a terme en el primer semestre d’aquest any.

En el cas de l’Escola Francesc Platón i Sartí, la millora ha consistit en la col·locació de tendals als patis i la construcció d’un porxo a la sortida dels cursos de Primària. D’aquesta manera, el pati disposa d’un espai d’ombra pels alumnes i una zona de protecció davant la pluja tants pels alumnes com per les mares i pares que van a recollir els seus fills/es. Pel que fa a la millora del pati de l’escola Josefina Ibáñez s'han instal·lat tendalls i ombres als patis tant de Primària com Infantil, per tenir un espai d’ombra més ample.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera preguem a les veïnes i veïns que disculpin les molèsties durant la realització de les obres a l’avinguda de la Generalitat. Entre totes i tots fem millor Abrera!

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25