Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 18/09/2019 | 21:58 h

NOTÍCIES

  • Inici del curs escolar
  • Les regidores Giulia Mirto i Guadalupe Marcos van visitar l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les escoles i l'institut Voltrera el dilluns 16 de setembre per comentar amb els equips directius l'inici del nou curs. Escola Bressol Món Petit
  • Les regidores Giulia Mirto i Guadalupe Marcos van visitar l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les escoles i l'institut Voltrera el dilluns 16 de setembre per comentar amb els equips directius l'inici del nou curs. Escola Josefina Ibáñez

    + 3

  • Les regidores Giulia Mirto i Guadalupe Marcos van visitar l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les escoles i l'institut Voltrera el dilluns 16 de setembre per comentar amb els equips directius l'inici del nou curs. Escola Ernest Lluch
  • Les regidores Giulia Mirto i Guadalupe Marcos van visitar l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les escoles i l'institut Voltrera el dilluns 16 de setembre per comentar amb els equips directius l'inici del nou curs. Escola Francesc Platón i Sartí
  • Institut Voltrera d'Abrera

1.913 alumnes han començat avui el curs 2019-2020 a les tres escoles i a l’institut del nostre municipi

12/9/2019

Les nenes i els nens d’Abrera han tornat avui a les aules! Aquest dijous 12 de setembre ha començat el curs escolar 2019-2020. Un total de 1.913 alumnes han iniciat les classes a les escoles Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch, Josefina Ibáñez i a l’Institut Voltrera d’Abrera.

A l’institut avui han començat les classes els 714 alumnes del centre, que estudien ESO i Batxillerat. 113 infants van començar el curs el dia 2 de setembre a l’Escola Bressol Municipal. I més de 240 alumnes inicien avui també el curs als centres municipals Aula d’adults i l’Escola Municipal de Música.

“Avui és un dia importantíssim. Abrera i tota la comunitat es posa de gala. Els nostres nens, nenes, joves i no tan joves, amb altres ofertes que ofereix el nostre municipi, comencen el curs. Esperem que en treguin molt de profit i tinguin molt èxit. Des de l’Ajuntament estem prenent la iniciativa en el projecte d’ampliació de l’institut, en el que ja anem treballant des del darrer curs i en què seguirem treballant intensament”, ha explicat la regidora d’Educació de l'Ajuntament d'Abrera, Giulia Mirto.

“En un dia com avui, no m’agradaria deixar de recordar el paper que fan les AMPA en el nostre municipi, que avui reprenen l’activitat i que són un valor afegit indispensable en el dia a dia de l’activitat escolar. Des de l’Ajuntament d’Abrera els animem perquè segueixin fent aquesta tasca”, ha manifestat la regidora.

Novetats del nou curs
L’Escola Ernest Lluch, amb 429 alumnes, aquest curs han iniciat una transformació pedagògica amb tot de canvis, tant organitzatius com metodològics, que s'aniran introduint a poc a poc: s’organitzen en 3 comunitats (petits, mitjans i grans), i han reorganitzat les aules.També segueixen immersos en el projecte de transformació del pati.

Amb 550 alumnes, l’Escola Francesc Platón i Sartí comença un projecte nou de lectura d'apadrinament lector amb formació dels docents amb el Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals de la Universitat de Barcelona (UAB) per implementar un treball de parelles lectores entre els alumnes de 3r i també entre els alumnes de 6è. Continuen amb el Projecte CuEmE amb els alumnes de 5è. I aquest curs inicien activitats de Robòtica i Programació amb alumnes d'infantil i de 6è. A més, faran psicomotricitat en anglès a educació infantil (P3, P4 i P5).

I l’Escola Josefina Ibáñez d’Abrera ha començat avui les classes amb 220 alumnes. Aquest curs, l’eix vertebrador del centre és el circ i tot l’alumnat farà una sortida conjunta al conegut Circ Cric. A més, tots els grups destinaran mitja hora quinzenal més a la millora de l’expressió i comprensió oral de l’anglès. I també es promourà més el treball amb les noves tecnologies.

Escola Bressol
Amb 113 infants, l’Escola Bressol Municipal Món Petit presenta aquest curs com a novetat un espai d'acollida per a les famílies al vestíbul, on també s’hi faran els tallers tertúlia. També serà un espai on els infants podran sortir a escoltar un conte o simplement a jugar a partir de les propostes educatives plantejades. D’altra banda, ja fa un parell de cursos que s’estan retirant les joguines de plàstic de les aules. Els infants tenen paneres amb material natural, reciclat, objectes que a casa no es fan servir com mocadors de coll, collarets, bosses… I que a l'escola es comparteixen i s’utilitzen per construir. Aquest curs, a més, es continuarà treballant per obtenir el distintiu d'Escola Verda. Hi ha un pla d'accions detallat i les famílies també en són partícips.

Aula d’Adults
Amb uns 50 alumnes, l’Aula d’Adults Municipal manté l’oferta del curs passat (Formació bàsica 1, Formació bàsica 2, Cultura general, Taller de castellà). Continuïtat de sessions formatives i xerrades sobre: Arts escèniques, literàries, plàstiques, i visuals. Tecnologies de la informació i comunicació (descoberta de l’ordinador, escriure en un processador de textos i guardar els documents, inserir imatges, obrir un correu electrònic, navegar per internet, utilitzar el telèfon mòbil…

 

Escola de música
L’Escola Municipal de Música comença el curs 2019-2020 amb 193 alumnes, tot un rècord d’inscripcions! Hi ha un increment d’un 10% d’alumnes respecte el curs passat. Aquest curs s’amplia el servei de Musicoteràpia que possibilita la inclusió d’alumnes amb necessitats especials i augmenta l’oferta d’extraescolars a P3-P4-P5 a les escoles d’infantil i primària amb  3 grups.

Manteniment i conservació d’edificis
Per a l’inici d’aquest curs 2019-2020, des de l’Ajuntament d’Abrera hem posat aquest estiu a punt els centres educatius del nostre municipi. A tots els centres, hem realitzat treballs de neteja als patis com el desbrossament d’herbes i la neteja d’embornals a totes les escoles. Als interiors s’ha netejat en profunditat les aules, els vidres i s’han polit els terres. 

En quant a l’àmbit sanitari, anualment als centres educatius s’actua amb els plans de plagues, i de control i prevenció de la legionel·losi. També hem fet el control analític de les sorreres als patis.

A l’Escola Bressol Municipal Món Petit, aquest mes d’agost s'han executat diferents treballs de reparació de fusteria i la col·locació de revestiment a una paret interior. A l’Escola Francesc Platón i Sartí d’Abrera hem reparat la majoria de finestres de les aules per tal de millorar l’aïllament tèrmic i l’eficiència energètica de l’escola.

A l’Escola Ernest Lluch, per a millorar la situació del pati exterior hem realitzat diverses actuacions, com l’eliminació dels murets que limiten els sorrals 2n i 3r per eliminar obstacles entre l'edifici de les aules i el pati. La retirada del paviment de cautxú a tots els sorrals. L’enderroc del paviment de formigó als sorrals 2n i 3r i subministrament i estesa de paviment de sorra garbellada. Subministrament i instal·lació de paviment de gespa artificial als sorrals 1r, 4t, 5è i 6è. Desinfecció profunda i repintat dels sostres de la zona de les dutxes i vestuaris del centre. Repintat del mobiliari del pati d’infantil i de les pistes esportives i els seus elements: cistelles, porteries i línies de delimitació i la reforma integral de l’hort interior d’infantil.

D’altra banda, a l’Escola Josefina Ibáñez hem realitzat tots els treballs generals de manteniment per tal de garantir-ne les millors condicions d’estudi a tot l’alumnat: neteja als patis amb el desbrossament d’herbes, la neteja d’embornals i neteja en profunditat de les aules, els vidres i el poliment dels terres.

Transport escolar
Un curs més des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat el transport escolar pels nens i nenes dels barris del nostre municipi.

Enguany, tenim 3 autocars pels alumnes (de P3 a 6è) de l’Escola Francesc Platón i Sartí. 2 autocars més pel transport de l’alumnat (de 1r a 4t ESO) de l’Institut Voltrera. Des de l’Ajuntament d’Abrera també subvencionem el transport per a l’alumnat de Batxillerat amb un carnet gratuït per utilitzar el bus urbà en horari escolar. Les famílies que ho necessitin poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera (plaça de la Constitució, 1).

 

Subvenció de llibres de text, ordinador/tauleta...
Des de l'Ajuntament subvencionem un any més els llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals, per tal d’ajudar les famílies en la formació de les seves filles i fills. Les famílies que van demanar la subvenció a través de les AMPA ja l’han rebut. I a principis del mes d’octubre, obrirem la convocatòria per obtenir la subvenció a través del nostre servei d’Educació.

Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Educació de l’Ajuntament d’Abrera. Trobareu les dades de contacte fent clic aquí.

 

Les regidores Giulia Mirto i Guadalupe Marcos van visitar l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les escoles i l'institut Voltrera el dilluns 16 de setembre per comentar amb els equips directius l'inici del nou curs.

Desitgem a tot l’alumnat un bon inici de curs!


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25