Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 06/07/2020 | 05:03 h

NOTÍCIES

  • presentació Any Llobregat

Es presenta a Abrera la campanya comarcal "2013, Any del Llobregat"

13/2/2013

L´any 2013 ha estat declarat “Any del riu Llobregat”, una iniciativa d´entitats ecologistes i cíviques aplegades a la Plataforma Llobregat SOStenible a la que s´hi han sumat 16 ajuntaments de la comarca, entre ells Abrera. L´objectiu és fer un reconeixement al riu que vertebra el nostre territori fent que aquest any estigui dedicat a la difusió del seu coneixement, dels seus valors i oportunitats, amb un ampli ventall d´activitats divulgatives però també participatives, i amb la creació d´una comissió de seguiment.

La presentació als ajuntaments d´aquesta campanya s´ha fet aquest dimarts a Abrera, on s´ha donat el tret de sortida amb la primera reunió de treball que ha comptat amb la presència d´alcaldes, regidors i tècnics de Medi Ambient dels Ajuntaments del Baix Llobregat i d´entitats com Llobregat SOStenible, SEOBirdlife, Projecte Rius, el Centre Excursionista d´Abrera i l´entitat naturalista ANDA.

A aquesta primera trobada s´han exposat els objectius d´aquesta iniciativa que engega enguany però que pretén continuar més enllà per tal que el 2015 s´acompleixi la Directiva Marc de l´Aigua que obliga que els nostres rius estiguin en un bon estat ecològic.

Entre les activitats que es duran a terme, destaquen les jornades que tindran lloc el 20 i 21 de març, a Molins de Rei, amb conferències, taules de debat i exposició d´experiències amb projectes de restauració de l´estat ecològic del riu. Durant tot l´any també s´organitzaran activitats adreçades a apropar el riu a la població amb caminades i bicicletades populars, una marató ornitològica, una exposició itinerant o activitats com el “Fem Neteja” que tan bé ja està funcionant.

Totes les activitats, les mocions dels ajuntaments que donen suport a aquesta iniciativa, el manifest del Llobregat, o el mapa de l´estat ambiental del riu es poden trobar al web www.anyllobregat.cat.

Dimecres, 13 de febrer de 2013

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25