Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 10/04/2021 | 17:39 h

NOTÍCIES

  • Vine a gaudir del darrer 'Glops:píndoles escèniques'
  • Vine a gaudir del darrer 'Glops:píndoles escèniques'
  • Vine a gaudir del darrer 'Glops:píndoles escèniques'

El cicle de teatre breu de primavera ‘Glops’ abaixarà el teló el proper dissabte al barri del Rebato

12/6/2019

El pròxim dissabte 15 de juny a les 19 h es farà la darrera de les sessions del cicle de teatre breu de primavera "Glops: píndoles escèniques", que organitzem des de l'Ajuntament d'Abrera.

En aquest cicle de teatre professional els espectadors poden descobrir, en petites píndoles de quinze minuts, el millor teatre de la mà d'artistes professionals del Festival Píndoles de Barcelona, que el cap de setmana del 8 i 9 de juny passat va estrenar la seva edició 2019 al Castell de Montjuïc (Barcelona). L'enigma del lloc on es produiran és una de les característiques d'aquesta proposta cultural que apropa el teatre als llocs més recòndits de la vila d’Abrera. Els mateixos responsables del festival defineixen els seus espectacles com a "teatre breu en espais vius".

 

El regidor d’Acció Cultural i Patrimoni en funcions, Miquel Tomàs, valora molt positivament el cicle, que ha portat al municipi espectacles professionals de gran qualitat i ha aconseguit vincular comerços locals i connectar-los amb els espectadors.

El lloc proposat com a punt de trobada per al públic d'aquest dissabte és el Centre Polivalent (plaça del Rebato, 1). En aquest lloc on es vendran les entrades i s'organitzaran els grups per anar a veure les petites obres de teatre. Cada grup d'espectadors, de màxim quinze persones, es desplaça amb un guia fins a un espai secret del barri i allà es produeix la màgia del teatre. Després, de manera rotativa, cada grup visita els altres dos espais.

 

Les tres propostes ens apropen a tres històries ben diferents. Aquest mes de juny podrem gaudir, en primer lloc, de la peça "Duel"."El títol no porta a engany. Dos personatges anònims es troben en el que serà el passatge més decisiu de les seves vides: un duel. Un duel que serà al mateix temps verbal i esgrimístic, i també un viatge pels diferents referents mítics i cinematogràfics del duel d’honor. I serà durant la consumació de l’enfrontament, a temps real, que anirem descobrint les veritables raons del greuge que originà el duel." Es tracta d'una dramatúrgia de Juanjo Marín dirigida pel mateix autor i interpretada per Jordi Font i David Anguera.

 

La segona de les obres proposades és "Duérmete niño", amb dramatúrgia de "la niña bonita" i direcció de Neus Suñé. Els encarregats d'encarnar els seus personatges seran Xavi Àlvarez i Anna Prats. “Ja dormiu bé? Et dorm? Quina cara que fas, eh…Ui, i dorm amb vosaltres? I quan teniu temps per…”. Diuen que tenir fills et canvia la vida. Però, i si puguessis tirar enrera? I si algú tingués la clau per fer-ho? I si apretant un botonet ho puguessis parar tot? Tornar enrera, sense haver de donar cap mena d’explicació…".

 

La darrera de les tres propostes de teatre breu és "Homenatge", un espectacle de la companyia Aflel, amb direcció i dramatúrgia de Catalina Inès Florit i interpretada per Àlvar Triay i Ester Anyó. "Aquest és un homenatge al gaudir. A tantes joves, ara ja majors, que sacrificaren el seu gaudi per tota una vida cuidant als del seu voltant."

 

Els preus del teatre breu de Glops són de 2€ l'entrada general i 1€ la reduïda. Poden acollir-se a l’entrada reduïda els majors de 60 anys, els joves d’11 a 18 anys i les persones en situació d’atur, amb diversitat funcional o amb el carnet de la Biblioteca. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Programa.cat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 

Vine a gaudir del darrer ‘Glops: píndoles escèniques’!

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies