Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2019 | 11:05 h

NOTÍCIES

  • Triomfa el teatre a les escoles, per apropar el teatre a tots els nens i nenes! Mostra de teatre a l'Escola Josefina Ibáñez
  • Triomfa el teatre a les escoles, per apropar el teatre a tots els nens i nenes! Mostra de teatre a l'Escola Francesc Platón i Sartí
  • Triomfa el teatre a les escoles, per apropar el teatre a tots els nens i nenes! Escola Ernest Lluch

Triomfa el teatre a les escoles, per apropar el teatre a tots els nens i nenes

11/6/2019

En el marc de l’Abrera Educa, aquest curs 2018-2019 ha començat el Projecte de Teatre a les escoles, en horari lectiu, amb la finalitat d’apropar el teatre a tots els nens i nenes. Divendres 7 de juny tindrà lloc la darrera de les tres mostres, a l’Escola Ernest Lluch.

La proposta s’ha plantejat com una experiència d’innovació educativa que aporta una eina significativa per a la cohesió social i la convivència, ja que el teatre té com a principal eix el desenvolupament personal i social. A més, estimula el talent creatiu i artístic.

 

Les manifestacions artístiques formen part del nostre entorn, incideixen en la vida de les persones i permeten espais de relació en els quals flueixen experiències, significats, emocions, idees i pensaments. L’educació artística a l’educació primària té per objectiu desenvolupar les competències perceptives i d’expressió que permetin als alumnes comprendre el seu entorn i els mons artístics i culturals i adquirir eines per comunicar-se amb els llenguatges de les arts.

 

És molt important ensenyar els nens i nenes a expressar-se, a vèncer les seves dificultats, a posar-se davant d’un públic... I, sobretot, a treballar en equip, aprendre la importància de treballar conjuntament i reconèixer que en un equip tothom és important i que es treballa per tirar endavant un projecte comú.

 

Formació en arts escèniques gairebé tot el curs

Durant gairebé tot el curs, tots els alumnes de P5 de l’Escola Ernest Lluch, tots els de 1r de l’Escola Francesc Platón i Sartí i tots els de 4t de l’Escola Josefina Ibáñez, han rebut unes 15 sessions de formació teatral, dintre de l’horari lectiu. En total han rebut la formació uns 132 nens i nenes.

 

Els professionals experts, un actor i una actriu amb formació també en l’àmbit socioeducatiu, han adaptat la formació a les característiques del grup i al projecte educatiu de cada centre. I en tot moment, atenent les necessitats, habilitats i motivacions de cada nen/a, donant una especial atenció a qualsevol necessitat educativa especial.

 

Mostra de teatre entre març i juny

Les famílies dels alumnes veuen els resultats de les sessions formatives a través de la mostra de teatre que els alumnes ofereixen. La primera producció artística va tenir lloc el 5 de març, a l’Escola Francesc Platón i Sartí. La segona, el 26 d’abril, a l’Escola Josefina. I, per finalitzar, el 7 de juny, a l’Escola Ernest Lluch. L'alcalde en funcions, Jesús Naharro, i el regidor d'Ensenyament en funcions, Miquel Tomàs, van assistir a aquesta darrera funció.

 

Tant les famílies, com els mestres i les mestres, com els nens i les nenes, estan manifestant molta satisfacció per l’impuls de l’àmbit artístic dins les escoles. Els centres han demanat repetir l’experiència. Per part de l'Ajuntament d'Abrera hi ha la intenció de donar continuïtat a aquest projecte.     


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25