Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2019 | 23:36 h

NOTÍCIES

  • polseres Alzheimer
  • Curs Monogràfic sobre l'Alzheimer i altres demències

Tallers de memòria per persones amb Alzheimer

21/2/2019

La delegació a Abrera de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat organitza Tallers de Memòria dirigits a persones amb Alzheimer en una fase inicial o lleu de la malaltia. També està obert a persones amb problemes de memòria associats a l’edat.

Quan envellim, el deteriorament de les facultats físiques e intel·lectuals acaba afectant la capacitat de recordar, però si es realitza una adequada estimulació de les funcions cognitives, el cervell és capaç de crear i establir unes noves connexions neuronals, que substitueixin l’àrea cognitiva atrofiada.

Els Tallers de Memòria consisteixen en sessions setmanals en les que es treballen les funcions cognitives a través d’exercicis i dinàmiques orals, amb l’ús de la pissarra electrònica i altres recursos; ocasionalment es fan activitats escrites. Tenen lloc els dimecres a la tarda de les 17 hores a les 18.30 hores a l’Hotel d’Entitats, al despatx número 4. Els gestionen psicòlegs especialitzats i s’ofereix un espai d’estimulació i d’esbarjo, a més d’un espai de relació amb altres persones.

 

L’Alzheimer és la demència més freqüentAfecta la memòria, les habilitats i el llenguatge; el seu diagnòstic és difícil i es fa per exclusió. Es presenta a partir dels 40 anys, incrementant-se, la incidència de la malaltia a partir dels 65 anys.

 

Properes activitats de l'entitat a la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17):

7 de març. Xerrada: "Alzheimer, aspectes legals que ens cal conèixer”, a les 17 hores.

Del 19 de març al 16 d’abril. Curs monogràfic sobre l'Alzheimer, de les 17 hores a les 19 hores.

27 de març. Taller de risoteràpia, a les 16 hores

 

Podeu contactar amb la delegació a Abrera de l’AFA Baix Llobregat a l’adreça de correu electrònic: d.abrera@afabaix.org

 

Polseres identificatives

Des de l'Ajuntament d’Abrera oferim unes polseres identificatives per les persones amb Alzheimer. Es tracta d’unes polseres de silicona de color blanc on hi ha un codi QR imprès. El codi QR guarda el contacte del familiar cuidador a qui cal avisar en cas d’emergència.

 

Podeu demanar la polsera al Departament de Serveis Socials (carrer Major, 3). Recordem l'horari d’atenció al públic de Serveis Socials i Dones i Igualtat: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, i dimarts i dimecres de 16.00 a 19.00 hores. També podeu contactar mitjançant l'adreça de correu electrònic s.socials.abrera@ajuntamentabrera.cat i al telèfon: 937 70 29 11.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25