Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 25/02/2021 | 05:37 h

NOTÍCIES

  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera
  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera
  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera

    + 1

  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera

Visitem el magnífic jaciment de Sant Hilari de la nostra vila

5/2/2019

Un dels jaciments arqueològics més rellevants del nostre territori és, sens dubte, el de sant Hilari. El dissabte 2 de febrer el nostre alcalde, Jesús Naharro, i el regidor d'Acció Cultural i Patrimoni, Miquel Tomàs, van fer una visita a aquest espai per veure en quin estat es troben els treballs que s'hi estan duent a terme.

A la visita també hi van assistir el Gerard Bidegain, tècnic d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d’Abrera, Xavier Esteve, responsable de l'empresa Tríade Serveis Culturals, Imma Mesas, directora de les campanyes d'excavació arqueològica, els doctors Gisela Ripoll i Francesc Tuset, de la Universitat de Barcelona.

 

La darrera campanya d'excavació a Sant Hilari es va dur a terme el passat mes de novembre, que va durar tres setmanes i que, a més, va servir per aprofundir en el coneixement de dos importants sectors del jaciment. Posteriorment es va efectuar una campanya de consolidació de restes i estructures arquitectòniques durant el mes de desembre a càrrec de l'empresa Gamarra & García, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

En les setmanes vinents es programarà una nova campanya d'excavació i es traçarà un estudi previ per desenvolupar la planificació de les necessitats i usos del conjunt històric i arqueològic de Sant Hilari, que inclou el jaciment de la vil·la romana, les restes medievals que s'hi adossen, l'ermita de Sant Hilari i el Mas homònim. A banda, també s'està elaborant un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, per tal de vincular aquesta institució científica al que és, de ben segur, el jaciment arqueològic més rellevant de la nostra vila.

 

Tothom que estigui interessat a conèixer més detalls sobre aquest jaciment abrerenc podrà assistir el dimecres 3 d'abril a les 19 h a la Casa de Cultura a la xerrada que oferiran els arqueòlegs. Els assistents podran gaudir d'una conferència oberta a la ciutadania per tal d'explicar les novetats i darreres troballes fetes a la reveladora vil·la romana de Sant Hilari.

 

Descobreix aquest sorprenent jaciment a Sant Hilari!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies