Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 19/03/2019 | 22:00 h

NOTÍCIES

  • clip_image001

Es presenta un pla d´acció per reduir un 20% l´emissió de gasos d´efecte hivernacle

4/1/2011

Abrera té l´objectiu de reduir les emissions de CO2 a l´atmosfera i contribuir d´aquesta manera a mitigar el canvi climàtic. En aquesta línia l´Ajuntament ha presentat una diagnosi i pla d´acció per a l´energia sostenible, conegut com PAES, que concreta accions per dur a terme a les principals instal·lacions i serveis municipals per lluitar contra l´escalfament del planeta.

Aquest Pla s´ajusta al "Pacte d´alcaldes/esses" per una energia sostenible local de la Unió Europea i compromet als municipis adherits a assolir els objectius comunitaris i reduir per al 2020 en un 20% les emissions de gasos d´efecte hivernacle respecte l´any 2005, i alhora augmentar en un 20% l´eficiència energètica i també en un 20% la producció d´energies alternatives. El projecte compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

L´empresa Twoin ingeniería & innovación ha presentat les dades energètiques recollides en 10 edificis i serveis municipals com l´Ajuntament, Casa de  Cultura, Centre Aquàtic o Escola bressol o de l´enllumenat públic, semàfors o flota de vehicles.

El pla d´acció presenta ara un inventari de les emissions de gasos d´efecte hivernacle i defineix 36 accions concretes que permetran reduir les emissions de CO2 amb propostes com substituir els tancaments simples per tancaments de doble vidre als edificis municipals, canviar les làmpades de vapor de mercuri per les de vapor de sodi a l´enllumenat públic i semàfors, fomentar la compra d´electrodomèstics menys contaminants a les llars o donar ajuts per a la implantació d´energies renovables. 
Les accions que finalment es decidirà tirar endavant les decidirà una comissió municipal i s´aprovaran per ple. Moltes accions comptem amb subvencions europees per executar-les. 

Pla d´Acció per a l´energia sostenible a Abrera (resum diagnosi).pdf


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25